Ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου είχε γράψει κάποτε, πώς τις ώρες της χαράς πρέπει να σκέφτεσαι τις δύσκολες ώρες που πέρασε αυτός ο σύλλογος.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν κόντρα σε κάθε λογής προγνωστικό κατέκτησε πανάξια το κύπελλο Ελλάδας, κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηρακλή στον τελικό με 3-0. Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, ήταν τέτοια που ακόμη και ο Τόλης Αρμενάκης να έπαιζε δεν θα μπορούσε να αλλάξει ο νικητής. Απλά θα ήταν ισχυρότερος ο βαθμός δυσκολίας για τον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πώς ο ΠΑΟΚ βρίσκει πάντα τον καλό του εαυτό όταν  σφίγγουν τα γάλατα που λέμε και στο χωριό μου. Πήρε το κύπελλο απόλυτα δίκαια επικρατώντας του ανίκητου ως και προχθές Ολυμπιακού, δείχνοντας πώς τώρα αρχίζουν τα ματς. που δίνουν τίτλους. Και ο ΠΑΟΚ φωνάζει πάντα παρών την πλέον κρίσιμη ώρα. Πρωταθλητής Ελλάδας το 2015, 2016, 2017. Κυπελλούχος το 2015 και το 2018.
Kάποιοι λοιπόν ξέχασαν πως πρόκειται για την ομάδα που έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα, κάτι που μόνο τυχαία δεν μπορεί να συμβεί.
Κατέθεσε την ψυχή του θέλοντας να αποδείξει πως δεν είναι τελειωμένος όπως τον θεωρούσαν πολλοί. Τον υποτίμησαν και την καρδιά ενός πρωταθλητή δεν πρωταθλητή δεν πρέπει να την αγνοείς ποτέ. Ο Ολυμπιακός το ξέχασε αυτό. Και το πλήρωσε, γιατί απλά ο ΠΑΟΚ ήταν πιο προσγειωμένος, πιο ψυχωμένος, πιο αποτελεσματικός. Η επιτυχία ή η αποτυχία σχεδόν σε οτιδήποτε, ξεκινάει από μέσα μας. Μόλις αρχίσεις να πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να δημιουργήσεις ένα “ντόμινο” θετικών αποτελεσμάτων. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση και στον αθλητισμό και το αποδεικνύει ο ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου πιστεύουν πρώτα στον εαυτό τους, κλείνοντας τα αυτιά στους επικριτές τους.
Και χθες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου θυμήθηκα δύο στιγμές που απέδειξαν για εμένα, γιατί αυτή η ομάδα πάει μπροστά.
Ημιτελικός κυπέλλου Ελλάδας 2017 στο Αλεξάνδρειο. Ο Ολυμπιακός σκουπίζει με άνεση τον ΠΑΟΚ και πάει τελικό. Ο Κόσμος του ΠΑΟΚ στις εξέδρες, αποθεώνει την ομάδα χωρίς να συμβεί το παραμικρό, παρά την πίκρα του.
Τελικός πρωταθλήματος 2017. Ο Ολυμπιακός περνάει με άνεση απο το Paok Sports Arena. Πάνω από 9000 χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, αποθεώνουν ξανά την ομάδα, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Λίγες μέρες μετά ο ΠΑΟΚ κερδίζει στου Ρέντη και παίρνει το πρωτάθλημα.

Αυτη η εμπιστοσύνη του κόσμου ειναι που μετράει. Γιατί ακόμη και οταν ηομάδα δε κερδίζει, ο οπαδος του ΠΑΟΚ ξέρει οτι η ομάδα τα εδωσε ολα. Νομίζω πώς με αυτη τον τρόπο που λειτουργεί το τμήμα βόλει του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να κατακτά τίτλους.
Οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος ξεκινούν την Τετάρτη από το Paok Sports Arena και ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να τους ανταμείψει, όπως μόνο αυτός ξέρει.

ΣΣ1

Το μόνο που λείπει πλέον είναι ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο. Δεν ξέρω αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να σκεφτεί την πιθανότητα να πάει στο cHALLEGE CUP για να το διεκδικήσει και γιατί οχι και να το κατακτήσει.