Ένα παραδοσιακό ανατολίτικο γλυκό με κανταΐφι, γεμιστό με τυρί, που συναντάμε στην Τουρκία αλλά και σε όλη την Ανατολή με παρόμοιες ονομασίες, μας προτείνει σήμερα το foodmood. 


Όσοι το έχετε δοκιμάσει ξέρετε ότι η ιδιαιτερότητα του είναι το τυρί που περιέχει, που σε συνδιασμό με το σιρόπι και το φρέσκο βούτυρο δημιουργούν ένα γλυκό μοναδικό. Στην Τουρκία, χρησιμοποιούν ένα τυρί αγελαδινό, μαστιχωτό, που πωλείται σε λωρίδες και λέγεται dil peyniri. Στη συνταγή που σας δίνω, χρησιμοποίησα μοτσαρέλα και τυρί κρέμα.
Είναι εύκολο στην παρασκευή του και πεντανόστιμο.


Υλικά

Για το σιρόπι

300 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλαράκι κανέλα

400 γρ. κανταΐφι
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
200 γρ. μοτσαρέλα
100 γρ.τυρί κρέμα


Εκτέλεση


Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου, αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας, να αφρατέψει. Μπορείτε να κόψετε στη μέση τα μαλλιά κανταϊφιού για να μην έχετε πολύ μακριές ίνες. Σε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκ. απλώνουμε μιά στρώση κανταΐφι.Το πιέζουμε καλά στο ταψάκι και ραντίζουμε με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα με το μίξερ για να μαλακώσει, παίρνουμε με το κουτάλι και αλείφουμε πάνω στο κανταϊφι.Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταϊφι, πιέζουμε καλά και ρίχνουμε με το πινέλο λίγο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει το γλυκό μας. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι μας και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία.