Και δεύτερη αναβολή από το ΣτΕ της προγραμματισμένης για τις 4 Μαΐου 2018 συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δεύτερη αναβολή, δόθηκε καθώς λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Την προσφυγή υπέβαλαν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος, και ειδικά ως προς τα οικονομικά δεδομένα, είναι αντισυνταγματικές.

Την πρώτη φορά, η συζήτηση αναβλήθηκε, καθώς δεν είχαν σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το ΣτΕ. Τα τεχνικά στοιχεία αφορούσαν στις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (επτά άδειες), καθώς μπορούσε να χορηγηθούν 16 άδειες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών.

Με τη νέα αναβολή δεν έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εκδικάσεως των αιτήσεων, κάτι που αναμένεται μέσα στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.