Το να κρίνεις ένα ματς που εκ των προτέρων ξέραμε, πώς ο ΠΑΟΚ ειναι το απόλυτο φαβορί, σίγουρα δεν είναι δύσκολο, αλλά θα έλεγα, πως δεν προσφέρετε για ποδοσφαιρικές αναλύσεις.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν του Λουτσέσκου είναι στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και έτοιμος να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του. Το κύπελλο που κέρδισε δικαιότατα πέρσι στον Βόλο.
Ήταν και είναι ένας στόχος ο οποίος ήταν στα γραπτά του προπονητή, ανεξάρτητα από το τι γίνεται στο πρωτάθλημα, όπου τα πάντα παίζονται στις δικαστικές αίθουσες, την στιγμή που η ομάδα είναι πρώτη εντός του αγωνιστικού χώρου. Σε μια παγωμένη Τούμπα ( αλήθεια ποια ομάδα μπορεί να αντέξει τόσες αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών), οι ασπρόμαυροι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, είχαν διαστήματα καλής κυκλοφορίας και πολλές φάσεις. Αυτό είναι το πλέον βασικό. Το να φτιάχνεις ευκαιρίες είναι το ζητούμενο στο σημερινό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ είναι βέβαιο πώς με τέτοιο ποδόσφαιρο δύσκολα θα χάσει το κύπελλο.
Όσο και αν κυρίως μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος έκανε φάσεις, σημείωσε γκολ, είχε δοκάρι ( όπως και ο ΠΑΟΚ βέβαια), ο "Δικέφαλος" έδειξε πως έχει κάποια κενά. Ήταν η φιλοσοφία του παιχνιδιού τέτοια, η δομή του αν θέλετε, που δεν πίεσε τους γηπεδούχους, καθώς έτσι και ο αλλιώς και καλύτερη ομάδα είναι, και ήταν ήδη με το ενάμιση πόδι στον τελικό του κυπέλλου. Eπίσης αγωνιστικό  το οτι ο τεχνικός ηγέτης των «ασπρόμαυρων» έδωσε ευκαιρία στον Δημήτρη Λημνιό και τον Ευθύμη Κουλούρη να παίξουν ως βασικοί και να δείξουν πως μπορούν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο στον χθεσινό αγώνα αλλά και στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.  Μονο ο Ρουμάνος γνωρίζει αν έμεινε ευχαριστημένος ή όχι.  Συμπερασματικά ήταν μια εύκολη επικράτηση για το «Δικέφαλο», καθώς με εξαίρεση το διάστημα 25’-45’, όπου οι «κυανέρυθροι» ήταν πολύ καλοί, δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα για να νικήσει και να τσεκάρει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου.
ΣΣ1
Αυτή θα είναι η 19η παρουσία του «Δικεφάλου» σ’ έναν τελικό κυπέλλου, όπου μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει πέντε φορές (1972, 1974, 2001, 2003, 2017) το τρόπαιο και να υπερασπιστεί τον τίτλο του από τον περσινό κερδισμένο τελικό του Βόλου. Στις 12 Μαιου ο τελικός.  Οι χαμένοι τελικοί του ΠΑΟΚ είναι 13 (1939, 1951, 1955, 1970, 1971, 1973, 1977, 1978, 1981, 1983, 1985, 1992, 2014).