[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

ΚΕΠΚΑ: Από 169 ως 163 ευρώ το Πασχαλινό τραπέζι για οκτώ άτομα!

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει, στους καταναλωτές, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), αν θέλουν να πληρώσουν φθηνότερα από πέρσι το Πασχαλινό τραπέζι.Το τραπέζι αυτό θα μπορούσε να είναι φθηνότερο ως και 3,05%, στην περίπτωση που δαπανήσουν ώρα για να βρουν φθηνά προϊόντα, θα μπορούσε, όμως, για τους βιαστικούς, να είναι ακριβότερο κατά…  2,81%.


Αυτό προκύπτει από τιμοληψία που πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), διαπιστώνοντας μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των προϊόντων.


Ειδικότερα, το ΚΕΠΚΑ υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι, για οκτώ έως δέκα άτομα, με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, ισάριθμες σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα, θα στοιχίσει στους καταναλωτές, από 69,14 ευρώ έως 162,90 ευρώ.


"Το αποτέλεσμα είναι ότι ένα τραπέζι, με προϊόντα υψηλών τιμών, θα στοιχίσει υπερδιπλάσια, από ένα τραπέζι, με τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες ποσότητες, που, όμως, αγοράστηκαν με τις κατώτερες τιμές", υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε σημερινή του ανακοίνωση το ΚΕΠΚΕ, συστήνοντας στους καταναλωτές να προβούν "σε προσεκτική έρευνα, πριν από κάθε αγορά, αξιοποιώντας τις προσφορές και αποφεύγοντας τις παγίδες, ώστε να πετύχουν το χαμηλότερο κόστος, για το πασχαλινό τραπέζι".


Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ συνιστά, στους καταναλωτές: "Όχι υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε. Η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει πάντοτε και καλύτερη ποιότητα".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]