[Εκλογές][bsummary]

Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 13 Οκτωβρίου 2019

Την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του 2019 (δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου) θα γίνουν οι εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες.Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας στο έκτακτο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπου παρουσίασε ένα πλαίσιο του προγράμματος “Κλεισθένης Ι” για τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.


Παρά τις διαφωνίες των αυτοδιοικητικών επέμεινε στην καθιέρωση της απλής αναλογικής ενώ έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν όταν είπε πως το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα μπορούν να ορίζουν αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους και από τις άλλες παρατάξεις που θα συνδράμουν στη διαμόρφωση της δημοτικής πλειοψηφίας.


Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και πως έχει ήδη γίνει ευρεία διαβούλευση.


Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης είπε πως θα απαιτηθεί, μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, διαβούλευση τουλάχιστον δύο μηνών. “Ούτε έχει γίνει διάλογος, ούτε νοείται διάλογος αν δεν παρουσιαστεί το νομοσχέδιο”, είπε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]