[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: Οι Θεσσαλονικείς αστυνομικοί δεν είναι robocops

Συνεχείς νυχτερινές βάρδιες που καλούνται να κάνουν εντός του ιδίου 24ώρου άνδρες και γυναίκες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά παράβαση διατάξεων, τόσο του εθνικού Δικαίου, όσο και του κοινοτικού Δικαίου.Το θέμα έφερε στη Βουλή, με ερώτησή του, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης. Καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να λάβει μέτρα, τόσο για να ελαφρύνει το βάρος που έχει πέσει στις πλάτες των αστυνομικών, καθώς, επισημαίνει ότι “η μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να υφίσταται” και πως “η αύξηση της εγκληματικότητας και η εξασθένιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, είναι αδιάψευστα γεγονότα”.


«Οι συνεχείς νυχτερινές διπλοβάρδιες αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, εγκυμονούν κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των ίδιων, όσο και για το έργο που προσπαθούν να επιτελέσουν, προασπίζοντας ζωές και περιουσίες πολιτών. Οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης δεν είναι robocops! Είναι άνθρωποι. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη όταν δημιουργούνται συνθήκες για ανθρώπινα λάθη εξ αιτίας ψυχολογικής και σωματικής κόπωσης, που στην καθημερινή μάχη κατά του εγκλήματος, μπορεί να σημαίνουν ακόμα και τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου», τονίζει.


Κάνει δε λόγο, για περίτρανη απόδειξη της έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]