Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την οριστική απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα κακουργήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» (κατά πλειοψηφία 2-1), της εκβίασης και της απάτης σχετικά με την υπόθεση του ποδοσφαίρου.


Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε τα βασικά σημεία της αναίρεσης που είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούσε πως έπρεπε να δικαστεί και για τα αδικήματα αυτά σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία είχε απαλλαγή από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Συγκεκριμένα:

1) Απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρεφόταν κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης.

2) Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας και

3) Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε, ακόμη, εν μέρει το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2057/2017) ως προς το σκέλος που αφορά την παράβαση του άρθρου 132 του νομού 2725/1999 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Κατόπιν αυτών, θα κριθεί εκ νέου αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ