Έγραψαν αντεθνικά συνθήματα στους τοίχους του ΠΑΜΑΚ


Δεν πρόλαβαν, οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να εγκαινιάσουν τις νέες TFT οθόνες στις οποίες προβάλλονται οι αφίσες και τα συνθήματα των φοιτητών και να εφαρμόσουν νέες... συνθήκες αφισοκόλλησης, κάποιοι πρόλαβαν και έγραψαν αντεθνικά συνθήματα κι αφισοκόλλησαν στους τοίχους!


Αυτή ήταν η εικόνα που παρουσίαζαν, το πρωί, οι τοίχοι του ΠΑΜΑΚ, μετά την... έφοδο των βανδάλων. Λίγο αργότερα, με ευθύνη της Πρυτανείας, οι τοίχοι καθαρίστηκαν και οι αφίσες αφαιρέθηκαν.

Χαρακτηριστικό της ιδεολογίας των βανδάλων ήταν το σύνθημα : "Μακεδονικό γνωρίζουμε μόνον τον χαλβά"...

Για το θέμα αυτό, από την Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η χθεσινή εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που είχε στόχο τη βελτίωση του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος και της αισθητικής του, κάποιοι φρόντισαν να καταστήσουν σαφείς τις προθέσεις τους για το μέλλον, όχι μόνον γράφοντας συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους του Ιδρύματος, αλλά, κυρίως, μέσω αυτών, θίγοντας βάναυσα τα αισθήματα της μέγιστης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε αποζητά και επιζητά την εθνική ενότητα και αξιοπρέπεια.
Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναρωτιούνται ποιοι κρύβονται, ποιους σκοπούς και ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που με συνθήματα όπως «Ενάντια στην εθνική ενότητα», «Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη», «Μίσος ταξικό» και «Οι προλετάριοι/ες δεν έχουμε πατρίδα», καταλήγουν, να παίρνουν θέση αντίθετη με τα αισθήματα του ελληνικού λαού στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, γράφοντας στους τοίχους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας «Μακεδονικό γνωρίζουμε μόνο τον χαλβά».


Κατά πάγια πρακτική του Ιδρύματος, η εξωτερική εμφάνιση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποκαταστάθηκε αμέσως.


Σχόλια