Για άλλη μία χρονιά, ο κακός προγραμματισμός φέρνει προβλήματα στην αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς η Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου 2018, όταν τα καταστήματα επιτρέπεται να παραμένουν ανοικτά συμπίπτει με τη μέρα που στην πόλη διεξάγεται ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος!

Η λειτουργία των καταστημάτων προβλέπεται από τον νόμο. Η διεξαγωγή του Μαραθωνίου προβλέπεται από τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Στη... μέση βρίσκονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, που θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα καταστήματά τους μέρα κατά την οποία θα... απαγορεύεται η κυκλοφορία στις βασικές οδικές αρτηρίες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή προς τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ζητώντας να απελευθερωθεί σύντομα η κίνηση στους δρόμους, την ημέρα εκείνη, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αγορά -έστω και με τη λήξη του μαραθωνίου.

Στη σχετική επιστολή προς τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης, επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

«Δεδομένου ότι η διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συμπίπτει με μια από τις 8 Κυριακές που επιτρέπεται πανελλαδικά και ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων, αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό θα δημιουργήσει έντονο πρόβλημα στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων του κέντρου, εκείνη τη μέρα. 

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε το κλείσιμο κεντρικών οδών πραγματοποιηθεί το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα, προκειμένου να απελευθερωθεί σύντομα η κίνηση στους δρόμους, για να μπορέσει το καταναλωτικό κοινό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν απρόσκοπτα τις αγορές του, εν όψει του Πάσχα».

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαραθωνίου θα διεξαχθούν, επίσης, λαϊκοί δρόμοι υγείας 5 και 10 χιλιομέτρων.