Πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην ενδυνάμωση, ακόμη περισσότερο, των ελληνοσερβικών σχέσεων δηλώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο! Την πάγια θέση του αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στη συνάντηση που είχε χτες με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, στο Επιμελητήριο. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Σίνισα Πάβιτς, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος Κων. Γεωργάκος και Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο κ. Ζορπίδης δήλωσε έτοιμος να συζητήσει νέες προτάσεις συνεργασίας, τις οποίες άλλωστε το ΕΕΘ εξετάζει και υλοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς διατηρεί άριστη σχέση με το Επιμελητήριο Βελιγραδίου, ενώ πέρυσι συμμετείχε και στην τουριστική έκθεση της σερβικής πρωτεύουσας.
Ο κ. Σπασόγιεβιτς εξέφρασε τη χαρά του για τις επαφές που είχε «εδώ, στην πραγματική Μακεδονία», όπως είπε χαρακτηριστικά, οι οποίες προδιαγράφουν την ανάπτυξη ακόμη καλύτερων συνεργασιών τόσο στον τουρισμό όσο και το εμπόριο.