Στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 140 χρόνων από την Επανάσταση του Κολινδρού Πιερίας, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού Πιερίας, στην κατάθεση στεφάνου, παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια παραβρέθηκε στην ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Πύδνας – Κολινδρού, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο. 

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν σε όλες τις εκδηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσιμήτρης, Στέφανος Μπιτόπουλος και Αριστείδης Αγγέλου. 

Μετά το πέρας της παρέλασης σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε: 

«Οι εκδηλώσεις για την Επανάσταση του Κολινδρού, τη γνωστή και ως 'Ανταρσία' του Κολινδρού, συνιστούν την οφειλόμενη απόδοση τιμής σε όσους αγωνίστηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί η περιοχή από τον οθωμανικό ζυγό. Είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, καθώς η 22α Φεβρουαρίου του 1878 αποτέλεσε το προοίμιο του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών Πολέμων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τιμά την 140η επέτειο από αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός, που εκτός των άλλων σηματοδοτεί και τη σημασία της συμμετοχής της Εκκλησίας μας στους αγώνες του Έθνους. Σε μια εποχή εθνικών προκλήσεων, οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, που παγίως επιδιώκει η Ελλάδα, πρέπει να συμβαδίζουν με το σεβασμό τόσο του διεθνούς δικαίου, όσο και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, κοινωνοί του οποίου επιζητούν να γίνουν και οι γείτονές μας. Η σκέψη μας αυτές τις ώρες είναι στους δυο στρατιωτικούς μας που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα και με κάθε μέσο να φροντίσει για την αποφυλάκιση και την ασφαλή επιστροφή τους στην πατρίδα».