Επί πέντε ώρες τα νομικά επιτελεία και οι παράγοντες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έδωσαν... ντέρμπι ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου για όσα συνέβησαν στην Τούμπα.
ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου, τον Γενικό Αρχηγό Βασίλη Δημητριάδη και την δικηγόρο Έλλη Ρίζου, βάσισε τη γραμμή της στο ότι το ντέρμπι της Τούμπας διακόπηκε λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής της να νιώθουν απειλή από το συγκεκριμένο συμβάν και έτσι να μη δέχονται να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.
Από την πλευρά της, η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους Μάκη Γκαγκάτση (Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ), Ηλία Γεροντίδη (Υπεύθυνος Ασφαλείας) και τους νομικούς εκπροσώπους Αχιλλέα Μαυρομάτη, Λάμπρο Μπίρδα, Λάκη Σημαιοφορίδη στηρίχθηκε στο ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθάνθηκε πραγματικά απειλή από την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη και ότι η Ένωση αρνήθηκε να βγει για να τελειώσει ο αγώνας επειδή ήταν πίσω στο σκορ.

Στο μεταξυ ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Κομίνης, θα καταθέσει μέσω υπομνήματος για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, το οποίο σημαίνει πως η απόφαση θα ανακοινωθεί το νωρίτερο την Τετάρτη (21/03).
Το Πειθαρχικό Όργανο της Super League ήρθε σε επικοινωνία μαζί του, μέσω mail, προκειμένου να καταθέσει από κοντά στις 19 Μαρτίου, αλλά ο ίδιος απάντησε πως:
"Δυστυχώς, ως τις 28 Μαρτίου δεν είναι εφικτή η αυτοπροσώπως παρουσία μου για λόγους που αφορούν οικογενειακά προβλήματα. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτή η φυσική μου παρουσία και μετά την 28η Μαρτίου. Πάντως, δέχομαι να καταθέσω μέσω υπομνήματος αν κρίνεται αναγκαίο".
H σύνταξη των ερωτημάτων έγινε απ' τις ομάδες σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, Σπύρο Καποδίστρια προς τον διαιτητή. Μέσα σε δυο ημέρες καλείται να έχει απαντήσει. Μετέπειτα και αφού λάβουν γνώση οι ομάδες για το τι θα έχει πει, θα καταθέσουν τα υπομνήματά τους εντός 48 ωρών.