Στα 20 χρόνια που γνωρίζω προσωπικά τον Ιβάν Σαββίδη, δεν τον είδα να οπλοφορεί ποτέ, ΠΟΤΕ !!!
Είναι τέτοιο το επίπεδο των απειλών που δέχεται για τη ζωή του και για τη ζωή μελών της οικογένειάς του που φαίνεται να αναγκάστηκε να το κάνει...!!!

Γράφει ο Θράσος Ευτυχίδης

Λυπάμαι για ότι συνέβει. Δεν έπρεπε να συμβεί. Είναι τέτοιο το ποδόσφαιρό μας, που δυστυχώς ακόμη και την απόλυτη ατιμία θα πρέπει να τη δεχθείς στοϊκά. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, να μην αντιδράσεις στην κλοπή που πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια σου, μέσα στο σπίτι σου.

Έπρεπε δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης να ανεχθεί τον βιασμό 30000 μελών της οικογένειας ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες μέσα στο σπίτι του; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι.

Κάπου εδώ μπήκε η παράμετρος ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ένας άνθρωπος που έμαθε από μικρός να αγαπάει μια πατρίδα Ελλάδα παθολογικά. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει γι αυτή την πατρίδα όσα δεν έχει κάνει κανείς από τα τομάρια που σήμερα του επιτίθενται. Η ανθρώπινη υπομονή έχει και όρια.
Μπήκε στο γήπεδο, κακώς για να βγάλει έξω την ομάδα. Να χαρίσει τους κόπους της χρονιάς. Χαλάλι τους αφού έτσι θέλουν. Σε καμία περίπτωση δεν απείλησε με όπλο ΚΑΝΕΝΑΝ.

Το ευαίσθητο κατεστημένο των Αθηνών, αλλά και ξένος παράγων, τον περίμεναν στη γωνία. Η εικόνα με το όπλο έκανε το γύρο του κόσμου. Βλέπεται αυτοί καίνε και ρημάζουν καθαρά, βάζουν βόμβες και σπάνε πόδια, στήνουν πρωταθλήματα και αγώνες φροντίζοντας πάντα να διατηρούν την καλή εικόνα του ποδοσφαίρου μας στο εξωτερικό. Αυτοί είναι οι καθαροί...

Έγραψα εχθές ότι κατηγορούν οι τσατσάδες τον Ιβάν ότι μπήκε αξύριστος στο μπουρδέλο. Ακριβώς αυτό γίνεται.

Δεν τον θέλουν είναι ξεκάθαρο. Έτσι έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια. Επιστήμονες σε όλα τους και μπράβο τους. Δε μπορεί κανένας Ιβάν, κανένας ΠΑΟΚ με τους ερασιτεχνισμούς του, να τους πλησιάσει.

Δε θέλω να σχολιάσω για τον κύκλο που έχει περιτριγυρίσει τον Ιβάν εδώ στην Ελλάδα. Λίγοι και ανίκανοι προσπαθούν να τον πείσουν ότι για να αντιμετωπίσει το κατεστημένο πρέπει να γίνει ίδιος με αυτό. Κομμάτι του. Φέρουν την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη με αυτούς που σήμερα του επιτίθενται λυσσασμένα. Άνθρωποι που έχουν μάθει να λένε μόνο ναι, είναι ανάξιοι και για τον Ιβάν και για τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει ο ίδιος να καταλάβει επιτέλους πόσο τον έχει αλλάξει αυτός ο αρρωστημένος περίγυρος.

Όσο για τους λοιπούς "αγνούς" φιλάθλους ας καταλάβουν επιτέλους. Θέλουν τα κεφάλια μας χαμηλωμένα. Ο Ιβάν τους χαλάει την πιάτσα.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ και ΟΧΙ Ο ΠΑΟΚ. Χωρίς Ιβάν ο ΠΑΟΚ είναι τίποτα και το ξέρουν.

Αν θέλουμε λοιπόν σήμερα να είμαστε τίμιοι θα πρέπει να στηρίξουμε τον Ιβάν. Να του δείξουμε και του ίδιου εμείς, ότι ΠΑΟΚ σημαίνει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Σημαίνει ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ. Σημαίνει ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ. Σημαίνει ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μια ακόμη ομάδα. Είναι όλα όσα πιστεύουμε, όσα αγαπάμε. Είναι πάθος ζωής. Οικογένεια της προσφυγιάς που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να κρατήσει την ΤΙΜΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ της. Είναι όλα όσα πιστεύει και αγαπάει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης.

ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ, ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.