[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Θρίλερ με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση σύλληψης δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στον Εβρο.

Οι ώρες περνούν και ακόμη οι επαφές των δύο χωρών για την επιστροφή των Ελλήνων δεν έχουν τελεσφορήσει και από την στιγμή που είναι Παρασκευή αν οι εξελίξεις δεν τρέξουν γρήγορα υπάρχει ο φόβος ότι οι δύο Ελληνες θα παραμείνουν στην Τουρκία για το Σαββατοκύριακο και θα υπάρξει νέος γύρος διαπραγματεύσεων από τη νέα εβδομάδα.

Υπάρχουν κάποιες φήμες ότι οι Τούρκοι έχουν βρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπόθεση ως μοχλό πίεσης στην Ελλάδα για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών αλλά αυτό παραμένει στην σφαίρα της φιλολογίας και δεν προκύπτει από κάπου επίσημα.

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση που χρειάζεται σωστούς και προσεκτικούς χειρισμούς.

Σε κάθε περίπτωση από το ελληνικό πεντάγωνο διευκρίνιζαν, ότι επουδενί δεν ασκήθηκε βία ή δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε απώλεια των ορίων από πλευράς των τουρκικών αρχών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OnAlert πρόκειται για έναν ανθυπολοχαγό και ένα ΕΠ-ΟΠ Λοχία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα.

Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]