Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν και πάλι πιστή στο ραντεβού της με τα μετάλλια σε όλους τους μεγάλους αγώνες μετά το 2015 και μπορεί να μην έφτασε στην κορυφή αλλά και το χάλκινο σε Παγκόσμιο Πωτάθλημα κλειστού στίβου πιστοποιεί την τεράστια αξία της.Και μάλιστα παρέμεινε στα μετάλλια, παρότι βρέθηκε σε κακή μέρα και ολοκλήρωσε έναν αγώνα με έξι αποτυχημένες προσπάθειες. Τα μπράβο όλων της αξίζουν!
Η Στεφανίδη πέρασε με την τρίτη προσπάθεια το 4.80 και έμεινε πίσω από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4.95 και τη Σιντόροβα από τη Ρωσία που αγωνίστηκε ως ανεξάρτητη, με 4.90. Η Μόρις δοκίμασε και τρεις φορές στο 5.04 για παγκόσμιο ρεκόρ, χωρίς όμως επιτυχία.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και εξελίχθηκε σε γκραν γκρινιόλ με τον πήχη να πηγαίνει σε απίστευτα ύψη.
Εννέα αθλήτριες ξεπέρασαν τα 4,60 μ. και έξι τα 4,70 μ., κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στην ιστορία του αγωνίσματος στη διοργάνωση. Το μετάλλιο της Κατερίνας κρίθηκε στα 4.80, ύψος που πέρασε με την tρίτη προσπάθεια και μπήκε στα μετάλλια, καθώς ως τότε ήταν τέταρτη και εκτός βάθρου. Μετά επιχείρησε μία φορά στα 4.85 και δύο στα 4.90 και απέτυχε ενώ νωρίτερα είχε περάσει με τη δεύτερη το 4.75 και με την πρώτη το 4.70. Eίναι η πρώτη φορά που η Στεφανίδη ξεκίνησε αγώνα σε τόσο μεγάλο ύψος. Η 28χρονη χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο της στη διοργάνωση και το 12ο στην ιστορία του θεσμού.