Η γαλλική αθλητική ιστοσελίδα «Eurosport» αναφέρεται επίσης στην ποινική δίωξη κατά του Β. Μαρινάκη και σημειώνει: Η Ελληνική Δικαιοσύνη άσκησε την Παρασκευή ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ισχυρού εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Το δικαστήριο του Πειραιά επίσης απαγόρευσε την έξοδο του από την χώρα λόγω της διενεργούμενης έρευνας που αφορά στην χρηματοδότηση της ναυτιλιακής του εταιρείας.

Στην συνέχεια το δημοσίευμα περιγράφει την υπόθεση «NOOR1», τον εντοπισμό της ηρωίνης στο Κορωπί και την Φιλοθέη, τις συλλήψεις το 2014, την δίκη που ακολούθησε καθώς και το ότι καταδικάστηκαν τότε 13 άτομα.

Παρακάτω η «Eurosport» αναφέρει: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης 50 ετών διαθέτει επιρροή και είναι το ίδιο αμφιλεγόμενος όπως ο Ιβάν Σαββίδης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ο οποίος προκάλεσε κύμα αντιδράσεων τις προηγούμενες ημέρες με την ένοπλή εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Η επίσης Γαλλική ιστοσελίδα «20 minutes» χρησιμοποιεί έναν σαρκαστικό τίτλο για να αναφερθεί στην υπόθεση. Τιτλοφορεί «Όλα πάνε καλά στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών». Η ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης στην τεράστια ποσότητα ηρωίνης που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα αλλά και στην πρόσφατη υπόθεση με τον Ιβάν Σαββίδη.

Στη δίωξη κατά Μαρινάκη αναφέρεται και η γαλλική Ouest France με τίτλο «Ένας επικεφαλής του Ολυμπιακού διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών».

Η «Jornal de Noticias» καθώς και η ιστοσελίδα «A Bola» στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις ανάρτησαν ρεπορτάζ για την ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη, με αναπαραγωγή της είδησης και των πληροφοριών που μετέδωσε ο γαλλικός Τύπος και το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ Equipe» αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση στην ποινική δίωξη κατά Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με τον τίτλο «Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διώκεται από την Ελληνική Δικαιοσύνη» η γαλλική εφημερίδα γράφει:

«Μετά την διακοπή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος λόγω μεγάλου αριθμού σκανδάλων, η Ελληνική Δικαιοσύνη άσκησε την Παρασκευή ποινικές διώξεις κατά του επικεφαλής του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Πρόκειται για ισχυρό επιχειρηματία, πενήντα ετών ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Στην τελευταία παράγραφο του δημοσιεύματος η γαλλική «L’Equipe» επισημαίνει: «Μία δικαστική έρευνα η οποία αφορά την χρηματοδότηση της ναυτιλιακής (του) εταιρείας «Capital» του απαγορεύει την έξοδο από την χώρα».

http://www.periodista.gr