Κέρδισε η ΣΕΚΑΠ τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ενάντια στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που είχε κινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης, όπως μεταδίδει το thesseconomy.gr.



Με τα ασφαλιστικά μέτρα η εταιρεία ζητούσε – και πλέον το πέτυχε – να ανασταλεί και να μην γίνει απαιτητό το πρόστιμο μαμούθ – 44 εκατ.ευρώ πλέον, μαζί με τις προσαυξήσεις – που της είχε επιβληθεί για ιστορία λαθρεμπορίας του 2009, πριν δηλαδή αγοραστεί από τον Ιβάν Σαββίδη (το 2013).


Η εν λόγω απόφαση, όπως πληροφορήθηκε το thesseconomy.gr από νομικούς κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία στους οποίους απευθυνθήκαμε για να τσεκάρουμε τις σχετικές πληροφορίες από την περιοχή, και όπως επιβεβαιώσαμε και από κύκλους του Ιβάν Σαββίδη, εκδόθηκε χθες από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 5 το απόγευμα. Επισήμως, η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα.


Η βασική επιχειρηματολογία της νομικής υπεράσπισης της ΣΕΚΑΠ, την οποία εκπροσωπεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, κινήθηκε γύρω από την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία της ακριτικής καπνοβιομηχανίας, τόσο για κοινωνικούς λόγους που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, όσο και για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς εδρεύει σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, στη Ξάνθη.


Η απόφαση πάντως για το αν θα ισχύσει ή όχι τελικά το πρόστιμο κατά της ΣΕΚΑΠ θα ληφθεί αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει ήδη προσφύγει η ΣΕΚΑΠ διεκδικώντας τη δικαίωσή της και η σχετική δίκη θα ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες.