Μια από τις βασικές εξαγγελίες του Γιάννη Μπουτάρη, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στη Θεσσαλονίκη, ίσως να γίνει πραγματικότητα το 2019, λίγο πριν, ή λίγο μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Όπως είπαν, σήμερα, δήμαρχος και αντιδήμαρχος Έργων, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε δημοσιογράφους ενός "λίφτινγκ" που έγινε στα Κοιμητήρια «Αναστάσεως του Κυρίου», το αποτεφρωτήριο τελικά θα χωροθετηθεί σε έκταση των Κοιμητηρίων.


Μετά την έκδοση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου από τον δήμο Θεσσαλονίκης αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από το δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη στα όρια του οποίου είναι το οικόπεδο, να ακολουθήσει η έκδοση σχετικού ΦΕΚ, να εγκριθεί, στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του (αφού βρεθούν κονδύλια) και στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία.


Σύμφωνα με τους κ.κ. Μπουτάρη και Παππά, το πρώτο εξάμηνο του 2019 άναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και να γίνουν οι πρώτες αποτεφρώσεις.


«Το αποτεφρωτήριο είναι ένα κομμάτι του κοιμητηρίου. Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει τώρα να γίνει το γενικό ρυμοτομικό, το οποίο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει όλες τις διαδικασίες που είναι άπειρες. Ελπίζω ότι εάν ολοκληρωθεί να βγει το ΦΕΚ, το τελικό χαρτί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις και ελπίζω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γ. Μπουτάρης.