Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας, στα Διαβατά, τα μέλη σπείρας διαρρηκτών και ληστών, ως εγκέφαλος της οποίας φέρεται κρατούμενος σε φυλακές!


Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα αριθμούσε πέντε άτομα (ελληνικής καταγωγής) από τους οποίους συνελήφθησαν οι δύο –ενώ ο «εγκέφαλος» κρατείται, ήδη. Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, πήγαιναν στους «στόχους» τους με κλεμμένο Ι.Χ., στο οποίο είχαν τοποθετήσει, επίσης, κλεμμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας. Με τον τρόπο αυτό, από τον Δεκέμβριο του 2017, διέρρηξαν 25 σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δημοτικό κατάστημα και διέπραξαν μία ληστεία.



Λεία τους χρυσαφικά, χρήματα, ηλεκτρικά είδη και συσκευές, ρούχα, παπούτσια και, σε μία περίπτωση, ένα κυνηγετικό όπλο. Η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στα 50.000 ευρώ. Τα περισσότερα από τα κλοπιμαία βρέθηκαν στο σπίτι του «εγκεφάλου» στα Διαβατά, το οποίο διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Την ώρα της εφόδου εκεί βρισκόταν η σύζυγος του αρχηγού της σπείρας, η οποία συνελήφθη. Άλλα κλοπιμαία βρέθηκαν σε σπίτι στα Υψώματα Διαβατών και στην Εφεδρούπολη, σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, την οποία χρησιμοποιούσαν για «καβάντζα» και όπου είχαν κρύψει και το κλεμμένο όπλο. Το κλεμμένο αυτοκίνητο της σπείρας βρέθηκε σε ερημική περιοχή του Ευόσμου. Μάλιστα, τα κλειδιά του αυτοκινήτου και διαρρηκτικά εργαλεία τα είχαν… χτίσει στα τούβλα της μεσοτοιχίας της αποθήκης!



Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορία», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής τετελεσμένων και σε απόπειρα», της «Διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», της «Ληστείας», της παράβασης του Νόμου «Περί προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και της παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.