Ακυρώθηκε η παρέλαση στην Κέρκυρα λόγω κακοκαιρίας


Λόγω της κακοκαιρίας και της βροχόπτωσης στην Κέρκυρα, η καθιερωμένη παρέλαση ακυρώθηκε.Παρουσία του Υπουργού Χρήστου Σπιρτζη οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτιου περιορίστηκαν στην Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. Σπηλαιωτίσσης, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον Διευθυντή 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κ. Κων/νο Βέργο.

Στην ετοιμότητα της Ελλάδος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δέχεται από την Τουρκία, καθώς και στις ενέργειες που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο μήνυμα του από την Κέρκυρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, που βρέθηκε στο νησί εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

«Η Ελλάδα είναι και έτοιμη και ενωμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να αντιμετωπίσει και οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση. Και αυτός είναι και ο λόγος που θα έχουμε καλή κατάληξη και σταθεροποίηση στην περιοχή, επειδή είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και το ξέρουν πολύ καλά όλοι αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προσθέτοντας

«Ευχόμαστε η κατάληξη της περιπέτειας των δύο Ελλήνων στρατιωτών να τελειώσει σύντομα. Δεν ευελπιστούμε μόνο, γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες. Οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο πρωθυπουργός είναι σε αυτή την κατεύθυνση και η ανταπόκριση που υπάρχει από την Ευρώπη και από τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις είναι αυτή που περιμέναμε. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί σύντομα λύση. Προχωράμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες για να ξεπεράσουμε μέσα στη χρονιά την περιπέτεια που έχουμε μπει, να βγάλουμε τη χώρα από τις δεσμεύσεις που έχουμε, να βαδίσουμε σε εποχές ανάπτυξης σε καλύτερες εποχές και για τη νέα γενιά και για τον ελληνικό λαό.

Κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή σταθερότητα, να υπάρχει συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, να υπάρχουν κοινές δράσεις που θα συμβάλουν στην ευημερία και τη κοινή συνύπαρξη και την ανάπτυξη όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, που στερήθηκαν σήμερα της παρελάσεως, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας για τη διεκπεραίωση της παρέλασης στην Κέρκυρα.


Με πληροφορίες και φωτογραφία από το http://www.kerkyrasimera.gr

Σχόλια