[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Οι δυο Ελληνίδες που στοχεύουν σε… επτά κορυφές!

Επτά κορυφές στοχεύουν να κατακτήσουν δύο Ελληνίδες. Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη έχουν, ήδη, ανέβει σε τέσσερις κορυφές βουνών σε τέσσερις ηπείρους και στοχεύουν, ως το τέλος του 2019, να ΄χουν κατακτήσει και τις υπόλοιπες τρεις.Η κατάκτηση επτά κορυφών θεωρείται ως παγκόσμια ορειβατική πρόκληση, που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στις 30 Απριλίου 1985 από τον Richard Bass. Η κατάκτηση των Επτά Κορυφών θεωρείται παγκοσμίως το υπέρτατο επίτευγμα στον χώρο της ορειβασίας. Μέχρι σήμερα 71 γυναίκες έχουν ολοκληρώσει το 7 Summits, καμία όμως δεν ήταν Ελληνίδα. Επίσης, μόνον ένας Έλληνας, ο Νικόλαος Μαγγίτσης, που κοουτσάρει τις Αρχοντίδου – Φλαμπούρη, είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει κατακτήσει Επτά Κορυφές.


Οι δυο Ελληνίδες έχουν, ήδη, κατακτήσει τις ακόλουθες τέσσερις κορυφές: Kilimanjaro – Αφρική (Βανέσα 2014, Χριστίνα 2017), Aconcagua - Νότια Αμερική (2015, Χριστίνα έως 6.500m), Elbrus – Ευρώπη (2016) και Mc Kinley – Βόρεια Αμερική (2017). Συμμετέχουν στη δράση “Α woman can be”, ενώ ήδη κατέκτησαν άλλου είδους κορυφές στη ζωή τους:


Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι μητέρα δύο αγοριών και διευθύντρια μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία έγινε το πάθος της εδώ και 14 χρόνια, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου (Α.Ο.Σ), όπου περιστασιακά βοηθά ως αρχηγός σε αναβάσεις στα ελληνικά βουνά. Το 2006, η Βανέσα ολοκλήρωσε τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινού Βουνού του Α.Ο.Σ. Έκτοτε έχει ανέβει στην πλειονότητα των ελληνικών βουνών, έχει κατακτήσει την κορυφή της Αφρικανικής Ηπείρου (Kilimanjaro, 5.895m) και έχει συμμετάσχει σε εμπορικές αποστολές στο Νεπάλ, τη Μαλαισία και τις Ελβετικές Άλπεις. Ως μέλος της γυναίκειας αλπινιστικής ομάδας με τη Χριστίνα Φλαμπούρη, έχει ανέβει στο όρος Aconcagua (6.962m στην Αργεντινή), στο Elbrus (5.642m στη Ρωσία) και στο McKinley/Denali (6.190m στην Αλάσκα των ΗΠΑ).


Η Χριστίνα Φλαμπούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία. Η αγάπη της για την φύση την οδήγησε στην θάλασσα και στην ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Το 2014 η επιθυμία της να ξεπεράσει του φόβους της, την οδήγησε στα βουνά και σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής της, να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του απέραντου κενού. Σύντομα τα βουνά σταμάτησαν να είναι απλώς μια πρόκληση αλλά τρόπος ζωής. Από τότε έχει σκαρφαλώσει τα περισσότερα βουνά της Ελλάδας, έχει συμμετάσχει σε αποστολές στις Αλπεις, σκαρφάλωσε στο Mt Κinabalu και στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το Kilimanjaro (5.895m). Mε την Βανέσα έχει σκαρφαλώσει το όρος Aconcagua (μέχρι τα 6.500m, Αργεντινή), το όρος Elbrus (5.642m, Ρωσία) και το όρος McKinley/Denali (6.190m, Αλάσκα). Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και το 2016 ολοκλήρωσε την σχολή χειμερινού βουνού και την σχολή αναρρίχησης στο «Basecamp Kotronaros».


Οι δυο Ελληνίδες σχεδιάζουν την κατάκτηση της κορυφής Carstensz Pyramid (4.884m), στην Ωκεανία το καλοκαίρι του 2018, την κατάκτηση της κορυφής Vinson Massif (4.892m), στην Ανταρκτική τον χειμώνα του 2018 και την κατάκτηση του Everest (8.848m), στην Ασία την άνοιξη του 2019.


Μάθε περισσότερα και υποστήριξε την προσπάθεια τους μέσα από την σελίδα τους: http://awomancanbe.com/join-us/

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]