Τα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της Πανβαλκανικής Πορείας Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, καταδίκασε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. 


"Καταδικάζουμε τα επεισόδια. Είναι κρίμα, είναι ντροπή μια πόλη και ειδικά Σάββατο μεσημέρι να αποκλείεται. Για χάρη ποιου πράγματος; Δεν καταλαβαίνω τι κερδίζουν με τέτοιου είδους διαμαρτυρίες. Και η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο παρά να περιορίσει τις εστίες", δήλωσε ο κ.Μπουτάρης για την πορεία ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τα επεισόδια καταδίκασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης. "Η Θεσσαλονίκη τείνει να πάρει τα πρωτεία και να χαρακτηρίζεται ως ξέφραγο αμπέλι. Γίναμε μάρτυρες της Πανβαλκανικής Πορείας Διεθνικιστικής Αλληλεγγύης. Αναρχικοί από όλα τα Βαλκάνια επέλεξαν τη Θεσσαλονίκη για να προκαλέσουν με την παρουσία τους και με τα συνθήματα τους", είπε.

Η Ρία Καλφακάκου, εκ μέρους της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", δήλωσε: "Είμαστε εναντίον των πράξεων καταστροφών και υπέρ της άποψης ο οποιοσδήποτε να εκφράζει τη γνώμη του όσο αντίθετη κι αν είναι". 

Ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Μιχάλης Κωνσταντινίδης, τόνισε πως "η θεωρία των δύο άκρων καταλήγει στην αθώωση της φασιστικής βίας και των ναζί".