Οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Κορδελιού-Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας απέστειλαν κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς και στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φώτη Κουβέλη σχετικά με το πάγιο αίτημα για την απόδοση του Στρατοπέδου «Ζιάκα» στην τοπική κοινωνία.



Οι δήμαρχοι εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους “στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στην ΚΑΘ ΑΕ και σε οποιονδήποτε άλλο πλην του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου” και αναμένουν “την υλοποίηση της υπόσχεσης τόσο της παρούσας όσο και των προηγουμένων Κυβερνήσεων προς απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες”.


Όπως τονίζουν “η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα στον πρώην Δήμο Κορδελιού και ήδη Κορδελιού-Ευόσμου αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και ταυτόχρονα υπόσχεση της Πολιτείας”.


Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και γειτνιάζει με τον οικισμό Δενδροποτάμου της Δ.Κ. Μενεμένης.