Για κατασκοπεία κατηγορούνται τελικά οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Δεν υπήρξε περίπτωση ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Κατηγορούνται για κατασκοπεία και για είσοδο σε ξένη περιοχή», φέρεται να είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.


Νωρίτερα, το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε την έφεση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού και θα παραμείνουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές.


Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.


Το πρακτορείο Anadolu και η Hurriyet , αλλά και άλλα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δύο Ελληνες παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας κατασκοπείας και εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και πως ο δικαστής έκρινε ότι συνελήφθησαν για τη δεύτερη κατηγορία.


Όσον αφορά το λόγο που δεν έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισής τους, φέρεται πως είναι το ότι δεν είναι κάτοικοι Τουρκίας και, σύμφωνα με την τουρκική δικαιοσύνη υπάρχει περίπτωση να μην επιστρέψουν για τη δίκη τους αν αφεθούν ελεύθεροι.