Η δημοτική αρχή Θέρμης σε συνεργασία με τις Λέσχες LIONS Θεσσαλονίκης διενεργούν στο Κέντρο Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις καθώς και εξετάσεις διαβήτη.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου 2018, στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού από τις 10.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι. Με δεδομένο ότι μόνον το 40% του γενικού πληθυσμού έχει τέλεια όραση, ο συχνός έλεγχος και η πρώιμη διάγνωση των σοβαρών αυτών οφθαλμικών παθήσεων, αποτελεί το μοναδικό όπλο προστασίας από τη σταδιακή ή και μόνιμη απώλεια της όρασης.
Θυμίζουμε πως ο διαβήτης αποτελεί ακόμη και σήμερα την κύρια αιτία τύφλωσης στον ενεργό πληθυσμό και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες και μία από τις κυριότερες αιτίες στις αναπτυσσόμενες, εξαιτίας της πάθησης που ονομάζεται διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια και αφορά στον βυθό του οφθαλμού, όπου αναπτύσσεται το οίδημα της ωχράς κηλίδας, με αποτέλεσμα την ελάττωση της οπτικής οξύτητας, καθώς επίσης και την ανάπτυξη μικρών αγγείων που μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αιμορραγίες του υαλοειδούς μέχρι και σε αποκόλληση αμφιβληστροειδή, απειλώντας με ολική τύφλωση. Για την πρόληψη και αποφυγή όλων αυτών, σημαντικοί παράγοντες είναι η καλύτερη δυνατή ρύθμιση του διαβήτη και ο τακτικός έλεγχος του ασθενή από εξειδικευμένους οφθαλμιάτρους.