Της Ευαγγελίας Τζιάκα


Η νέα παραλία Θεσσαλονίκης αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον παράδεισο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης. Πόλος έλξης ανθρώπων όλων των ηλικιών. Χώρος αναψυχής, άθλησης και διασκέδασης για όλους. Είναι λες και κάθε γωνιά της δημιουργήθηκε για να υπηρετεί έναν σκοπό. 


Αυτός ο "δρόμος" τους χωράει όλους γιατί είναι για όλους.

Είναι για τους ψαράδες για τους κουλτούριαρηδες, τους ρομαντικούς, τα παιδιά, τους εφήβους, τους αθλούμενους, τα ζευγάρακια και τις οικογένειες. 

Ξεκινάς από το Μέγαρο Μουσικής με τις μοναδικές του παραστάσεις και λίγο παρακάτω βλέπεις τους μερακλήδες... Ανθρώπους να ψαρεύουν χρησιμοποιώντας πετονιές ή καλάμια. Τι και αν τα νερά είναι βρώμικα. Αυτοί συνεχίζουν. Λίγο παρακάτω θα ακούσεις παιδικές φωνές  από τις σύγχρονες και καλοδιατηρημένες παιδικές χαρές. Ο κήπος του Νερού, οι γνωστές "λιμνούλες" με τα χρυσόψαρα και τα νούφαρα μετατρέπουν τον καφέ από μια απλή συνήθεια σε απόλαυση. Την παράσταση κλέβει το "μπαλκονακι" όπου από εκεί μπορεις να θαυμάσεις τον ήλιο να καθρεφτίζεται στη θάλασσα. 



Συνεχίζοντας τη βόλτα θα δεις νέους να αθλούνται παίζοντας μπάσκετ, βόλεϊ και κάνοντας skateboard στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους. 

Αυτά που σίγουρα ξεχωρίζουν είναι τα γυαλικά κτίρια που ξεπροβάλλουν κατά μήκος της παραλίας, τα οποία, αν και αχρησιμοποίητα, προσδίδουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στην παραλία. 
Βέβαια νομίζω ότι το καλύτερο σημείο είναι μετά από το Μακεδονία Παλλάς, εκεί όπου ο περιπατητής έχει την ευκαιρία να κάτσει στις "ομπρελίτσες" και να ακούσει τραγούδια από διάφορους τραγουδιστές του δρόμου. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών γεμίζουν τα απογεύματα μας με όμορφες μελωδίες παλιές και σύγχρονες και κάνουν τις βόλτες μας ακόμα πιο ξεχωριστές...



Για το τέλος αφήσαμε τον Λευκό Πύργο, το σημα κατατεθέν της πόλης μας,το σημείο όπου συγκεντρώνεται σχεδον ο περισσότερος κόσμος. Άλλοι για να παίξουν ή να ξαπλώσουν στο γκαζόν, άλλοι για να απολαύσουν τη θέα του Θερμαϊκού είτε από κάτω είτε πάνω από τον Λευκό Πύργο και άλλοι για να πιουν τον καφέ ή την μπύρα τους μέσα στο Θερμαϊκό επιλέγοντας τα καραβάκια. 

Όπως και αν το δεις η Νέα Παραλία είναι ο προορισμός όλων των Θεσσαλονικέων. Καθένας από εμάς βρίσκει και έναν λόγο για να την διαβεί...Έναν λόγο για να θαυμάσει το Θερμαϊκο και να συνηδειτοποιήσει γιατί αποκαλούν τη Θεσσαλονίκη  "νύμφη του"!