[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Μια συζήτηση για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο 20ό ΦΝΘΠού σταματάει η λογοκρισία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης; Και τι μπορεί να θεωρηθεί «επικίνδυνο περιεχόμενο» στην εποχή της πολιτικής ορθότητας και του lobbying; Με αφορμή την προβολή στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης του ντοκιμαντέρ «Ψηφιακοί Καθαριστές», που έκανε αίσθηση στο φετινό Σάντανς, και την παρουσία στο Φεστιβάλ του Χανς Μπλοκ, ενός εκ των δύο σκηνοθετών του, η Αποθήκη Γ θα φιλοξενήσει αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι μια επίκαιρη κουβέντα για τη λογοκρισία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εποχή της ψηφιακής κοινωνίας. Με τον σκηνοθέτη θα συνομιλήσουν οι Γιάννης Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής στο MIT Media Lab και Άρης Δημοκίδης, Αρχισυντάκτης του LIFO.gr και συγγραφέας.

Το ντοκιμαντέρ Cleaners - Ψηφιακοί Καθαριστές
Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως ό,τι ποστάρουμε στο διαδίκτυο θα παραμείνει εκεί; Καλώς ήρθατε σε μια αόρατη βιομηχανία ψηφιακού καθαρισμού, που ξεσκαρτάρει από το ίντερνετ ό,τι δεν είναι αρεστό. Θυμίζοντάς μας το πώς το κοινό όραμα της ανθρωπότητας για ένα παγκόσμιο χωριό εκφυλίστηκε σ’ ένα δίκτυο ψευδογεγονότων και ριζοσπαστικοποίησης, η ταινία των Χανς Μπλοκ - Μορίς Ρίζεβικ χρονογραφεί την άνοδο και την πτώση της ουτοπικής ιδεολογίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. (Προβάλλεται αύριο Δευτέρα στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα, στις 15.30)  
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]