[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Πού θα πάνε τα 20 εκ. ευρώ που δανείζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την ΕΤΕπΜε την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ξεκινούν εντός του 2018 τα έργα στη Θεσσαλονίκη, που θα υλοποιηθούν με χρήματα απο τη δανειακή σύμβαση, ύψους 20 εκατ. ευρώ, του κεντρικού δήμου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).


Με πρωτοβουλία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι διαπαραταξιακή συνάντηση για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων για τον κατάλογο των έργων που σχεδιάζονται στην πόλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, “Γειτονιές σε Δράση”, Μόνικα Αιβάζογλου και “Συμμαχία Πολιτών”, Μάκης Στεργίου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος. Δεν προσήλθαν τα μέλη της παράταξης “Εντάξει”, καθώς επίσης εκπρόσωποι από τις παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Μένουμε Θεσσαλονίκη”.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που απουσίαζαν από τη συνάντηση για παραπληροφόρηση στο θέμα του δανείου. «Η παράταξη του κ. Καλαφάτη δεν ήρθε στο κάλεσμα γιατί θεωρεί ότι επιβαρύνουμε τον δήμο με μεγάλο δάνειο. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε για τις διαδικασίες. Ήδη υπογράφτηκε από το υπουργείο Οικονομίας η επιχορήγηση 7 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Οικονομίας και Ανάπτυξης και είναι πολύ καλό νέο», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενημερώθηκαν οι επικεφαλής για τη λίστα των έργων που προτείνεται να υλοποιηθούν με τα χρήματα απο την ΕΤΕπ. «Έχουμε μια σειρά έργων. Πρώτο σε σειρά ειναι η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας. Υπάρχουν έργα που είναι έτοιμα για δημοπρατήσεις, έργα που είναι ώριμα», είπε.

Η κ. Καλφακάκου, ανέφερε από την πλευρά της: «Αποφασίσαμε να στηρίξουμε το δάνειο γιατί την εποχή της οικονομικής κρίσης η κρατική χρηματοδότηση αποκλείεται να είναι όπως πριν από δέκα χρόνια. Η επιβάρυνση των πολιτών δεν είναι στην πολιτική μας. Άρα πρέπει να βρούμε χρήματα για τα έργα από το ΕΣΠΑ και φθηνά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως της ΕΤΕπ και του Νιάρχος».

Η κ. Αιβάζογλου διαχώρισε τη θέση της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν και εχουμε καταψηφίσει το δάνειο θεωρούμε σωστό να είμαστε στις συζητήσεις. Θεωρούμε όμως ότι δεν είναι κανένα ώριμο έργο».

Ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλος, υποστήριξε πως τα πρώτα 5 εκατ. ευρώ – μέρος του δανείου- θα εκταμιευτούν εντός του 2018. «Είμαστε πρωτοπόροι και τα έργα θα εκτελούνται άμεσα στην πόλη», υπογράμμισε.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]