[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ντιμιτρόφ: Δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών


Έχουμε ωριμάσει και δεν χρειαζόμαστε πλέον ρίζες 2.000 ετών για να νιώσουμε αυτοπεποίθηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ .


Τη δήλωση την έκανε στη Σόφια της Βουλγαρίας σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του και των διαφορών με την Ελλάδα.

«Είναι καλύτερο να συνεργαζόμαστε και να συναγωνιζόμαστε για πράγματα τα οποία έχουν σημασία σήμερα παρά να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος είχε τις περισσότερες δοξασμένες νίκες και ήττες στην πλούσια ιστορία μας», δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της πΓΔΜ. «Αυτή ακριβώς είναι και η προσέγγισή μας για τη διαφορά που έχουμε με την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Είναι σαφές πως ο υπουργός εξωτερικών της γειτονικής χώρας δεν έχει καταλάβει -ή δεν θέλει να καταλάβει- πως το ζήτημα δεν είναι οι περισσότερες νίκες ή ήττες, αλλά η ιστορική αλήθεια. Ίσως επειδή δεν μεγάλωσε με αυτήν...

Δ.Ι.Ασ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]