[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σαλμάς: «Από μένα έμαθε για τη Novartis ο Κοντονής»Στην αποκάλυψη ότι ήταν ο ίδιος που ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την υπόθεση Novartis προχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην υφυπουργός Υγείας Σταύρος Σαλμάς. 

Όσον αφορά, δε, την διαρροή για εμπλοκή του ονόματός του στη σχετική δικογραφία ο κ. Σαλμάς παρατήρησε «όταν όταν η δαπάνη πέφτει πώς μπορεί να κατηγορήσει κάποιους υπουργους που μείωσαν τη δαπάνη» παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ και ο ίδιος μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη και άρα και τον τζίρο των φαρμακευτικών εταιρειών.

«Έχω την τύχη να είμαι ο μόνος πολιτικός μαζί με τους δύο πληροφοριοδότες υπαλλήλους της Novartis που σε συνεργεασία με δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ ξεκινήσαμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη την υπόθεση για αθέμιτες πρακτικές της Novartis» είπε ο κ. Σαλμάς.

«Δέκα ημέρες πριν καταθέσουν οι μάρτυρες για την Ελλάδα ενημέρωσα εγκαίρως τον Δεκέμβριο του 2016. Αυτά έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς ο κ. Κοντονής, μέχρι τότε αγνοούσε πλήρως την υπόθεση» συμπλήρωσε ο κ. Σαλμάς.

Ο πρώην υφυπουργός Υγείας έκανε λόγο επίσης για δύο πορίσματα για αθέμιτες πρακτικές της Novartis που έστειλε κατά τη διάρκεια της θητείας του όταν «είχαμε πιάσει τη Νovartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες». Όπως είπε στα πορίσματα περιλαμβάνονταν 40 άτομα.

«Το δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ με βρήκε γιατί ο μάρτυρας είπε ότι πληρώναμε για να φάμε τον Σαλμά. Στις 30 Μαΐου 2017 ο δικηγόρος των πληροφοριοδοτών-υπαλλήλων είπε ότι “αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σαλμάς είναι ο νο1 στόχος της Novartis”» πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς τονίζοντας ότι «σε 10 χώρες που έχουν πιάσει τη Novartis σε καμία δεν είχε πολιτικά πρόσωπα».

Ο Μάριος Σαλμάς παρουσίασε, στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση ΝΔ παρέδωσε φαρμακευτική δαπάνη της τάξης των 165 εκατ.ευρώ τον μήνα ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι κάθε μήνα 230 εκατ. ευρώ, ενώ μιλώντας στον Focus fm σημείωσε πως «Η σημερινή κυβέρνηση ψάχνει να δημιουργήσει σκάνδαλα. Μα επί κυβέρνησης ΝΔ, μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε, μα θα τρελαθούμε; Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγήκε καν δελτίο τιμών. Το μεγαλύτερο δώρο που μου ζητούσαν, ήταν να μη βγάλω δελτίο τιμών και δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να ασχοληθεί» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]