Δεν έφθαναν τα όσα έγιναν χθες βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του βουλευτή της ΝΔ, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη, σήμερα είχαμε και δεύτερο γύρο!


Ο Γιάννης Μπουτάρης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή "Σήμερα" του Σκάι, πρότεινε και... νέο όνομα για το αεροδρόμιο "Μακεδονία", καθώς επέμεινε στη θέση του για αλλαγή της ονομασίας του, για να... μην μπερδεύονται οι ξένοι και να νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια! Είπε να ονομαστεί... Νίκος Γκάλης!

Αν και επιχείρησε να διευκρινίσει πως δεν πρότεινε αλλά αναρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» ο Γιάννης Μπουτάρης επανέλαβε ουσιαστικά τις χθεσινές του δηλώσεις από το βήμα του Δημοτικού Συμβούλου με τις οποίες έθετε ευθέως θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, των ΚΤΕΛ ή ότι άλλου φέρει το όνομα «Μακεδονία». «Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για το όνομα της Μακεδονίας. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για σκέψεις που έκανε, αλλά ουσιαστικά επέμεινε στις θέσεις του σημειώνοντας πως «πιθανότατα» πρέπει να αλλάξει το όνομα και πρότεινε μάλιστα ως ιδέα το αεροδρόμιο να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης». 

Από χθες οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη είναι οξύτατες. Ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης αργά το βράδυ ανάρτησε στο Facebook την εξής δήλωση:

"Πριν λίγη ώρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Μπουτάρης ξεπέρασε τον εαυτό του σε ανιστόρητες δηλώσεις. Από τα βαφτίσια των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", πέρασε σε απαράδεκτες προτάσεις: Ζήτησε να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε εμείς τον όρο Μακεδονία! Δήλωσε -πάλι- ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας . Του διαμηνύουμε ότι εμείς ντρεπόμαστε που είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης".

Επίσης, μιλώντας πριν λίγο στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον δήμαρχο θλιβερό φαινόμενο της πολιτικής ζωής και όνειδος για τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε πως ο κ. Μπουτάρης στο θέμα είναι "λαγός της κυβέρνησης".