Μετά τις απειλές Ρουβίκωνα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός Εξωτερικών όταν το 2008 τα Σκόπια ζητούσαν να μπουν στο ΝΑΤΟ, Ντόρα Μπακογιάννη αλλάζει την τοποθέτησή της για το συλλαλητήριο.


Αν και είχε δηλώσει πως δεν θα παρευρεθεί στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Σύνταγμα, λέγοντας πως «ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο», σήμερα, δήλωσε στην ΕΡΤ:

«Αν απειλήσει ξανά ο Ρουβίκωνας θα πάω κι εγώ»!

Η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «αυτή η διαπραγμάτευση ξεκίνησε στραβά». Σημείωσε ότι ,ενώ όντως υπάρχει διαφορετικό κλίμα στα Σκόπια, δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αδυναμία του κ. Ζάεφ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας του και ότι από την άλλη «υπάρχει μια εγγενής αδυναμία, ότι η κυβέρνηση δεν έχει μια κοινή θέση».

«Έχουμε μια διχασμένη κυβέρνηση που υποτίμησε τον εθνικολαϊκιστή εταίρο της», είπε, προσθέτοντας ότι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης «αδυνατίζει τρομερά» η εθνική θέση.