Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το μεγάλο αποψινό παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.
Τα δεδομένα για τον Χιμένεθ και το σύστημα που σκοπεύει να κατεβάσει, δεν μπορεί να αλλάξει πολύ καθώς η ΑΕΚ πάει από ματς σε μάτς, όποτε δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές. Όμως δεδομένα οι σκέψεις του Χιμένεθ για το αγωνιστικό πλάνο, ξεκινούν από το δίλημμα για το σύστημα.

Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να έχει καθιερώσει σ’ όλα τα τελευταία ματς έναν σχηματισμό που μοιάζει περισσότερο σε 4-2-3-1.Είναι προφανές πως η οριστική απόφαση για τον σχηματισμό, θα καθορίσει και τις επιλογές στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Βεβαίως οι απουσίες του Κονέ και του Λόπες λόγω τραυματισμού, αλλά και του Χουλτ και του Μοράν που δεν έχουν δηλωθεί στην λίστα, προφανώς και βάζουν συγκεκριμένους περιορισμούς στον Χιμένεθ. Ειδικά για τα άκρα αλλά και για τα αμυντικά χαφ. Ωστόσο η απόφαση για το σύστημα, θα καθορίσει και τις επιλογές για την γραμμή κρούσης. Στο μεταξύ ο Ισπανός τεχνικός στην συνέντευξη τύπου τόνισε για μια ακόμη πως η ομάδα του αντιμετωπίζει τον αγώνα αυτόν σαν τελικό:

«Είναι αλήθεια πως πλησιάζει το τέλος του δρόμου σε κάθε μία διοργάνωση. Αλλά είναι αλήθεια ότι για εμάς όλοι οι αγώνες αποτελούσαν τελικούς για να είμαστε ζωντανοί σε όλες τις διοργανώσεις ως τώρα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή για να καρπωθούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας. Κάνουμε μία καλή σεζόν και θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε το δυνατόν καλύτερη». Θα ήταν το καλύτερο να μην δεχθούμε γκολ γνωρίζοντας πως η αξία του εκτός έδρας γκολ είναι διπλή. Αν δεχθούμε γνωρίζουμε πως θα πρέπει να πάμε στο Κίεβο πιθανώς να σκοράρουμε και έτσι θα γίνει πιο δύσκολο».
Υπάρχουν διάφορα γούστα. Άλλοι θέλουν πρώτα εντός, άλλοι πρώτα εκτός. Η αλήθεια είναι ότι θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το ματς για να δούμε πόσο ενδιαφέρον θα είναι το δεύτερο. Θα είμαι ήρεμος αν η ομάδα δείξει όσα ξέρει. Με την προσπάθεια και μόνο θα είμαι καλά».

* Στις 13.30  σήμερα η ΑΕΚ θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμήν της UEFA και της διοίκησης της Ντιναμό Κιέβου. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 22:05.