[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Βλέπει λύση -αλλά προκαλεί- ο Ζάεφ


Πεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση με την Ελλάδα η οποία θα είναι αξιοπρεπής και δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του ''Μακεδονικού λαού'', ούτε όμως και ενός τμήματος των Ελλήνων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.


Και αυτές οι δηλώσεις έγιναν λίγο πριν φθάσει στα Σκόπια ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι ανοικτή ενόψει και της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο για τις υποψήφιες χώρες, με τον επίτροπο Γ.Χααν που συνοδεύει τον κ. Γιούνκερ να έχει προϊδεάσει ότι η σύσταση της Κομισιόν θα είναι και πάλι θετική για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και ο Ζ. Ζάεφ και στις επαφές τους στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες έχουν επιχειρήσει να στείλουν θετικά μηνύματα σχετικά με την πρόθεση της χώρας τους για επίλυση του ονοματολογικού, και η αποκαθήλωση της ταμπέλας με το παλιό όνομα του Αεροδρομίου «Αλέξανδρος ο Μέγας» συνδέεται φυσικά και με την επίσκεψη Γιούνκερ, καθώς θα επιστρατευθεί ως επιχείρημα για τις «κινήσεις καλής θέλησης» της σκοπιανής πλευράς, στις οποίες θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους της Ελλάδας!

Ο κ. Ζάεφ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά στην ΕΡΑ, σχετικά με την αλλαγή Συντάγματος, τονίζοντας ότι «η θέση της χώρας είναι ξεκάθαρη, είμαστε έτοιμοι για λύση. Η Μακεδονία έχει ανάγκη για λύση και το ίδιο χρειάζεται την λύση και η Ελλάδα..».

Ο κ. Κοτζιάς στην συνέντευξη του είχε αποκαλύψει ότι έχει ήδη στείλει στα Σκόπια το σχέδιο συμφωνίας επι όλων των εκκρεμών ζητημάτων και είχε αποφύγει να συμμεριστεί την αισιοδοξία του κ. Ζάεφ για λύση ακόμη και εντός του Μαρτίου διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί όσο διατυπώνονται συγκεκριμένες θέσεις από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ,παραπέμποντας στις δηλώσεις του και περί μη αλλαγής Συντάγματος.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]