Τα τελευταία αποτελέσματα του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας, έφεραν προ των ευθυνών τους όλους στην ομάδα. Η διοίκηση παίρνει αποφάσεις, με τις οποίες θα μπορέσει η ομάδα την επόμενη σεζόν να παρουσιαστεί όπως πρέπει και να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα, το οποίο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δείχνει χαμένο. Ο Μαρινάκης εμπιστεύεται τον Όσκαρ Γκαρθία, στον οποίο θα δώσει τα κλειδιά της ομάδας και θα του ζητήσει να κάνει όλες εκείνες τις αλλαγές που κρίνει απαραίτητες, όπως τις πολλές αποχωρήσεις.
Δεδομένη θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού φαίνεται πως έχουν οι Προτό, Ένχελς, Σισέ, Κούτρης, Χατζισαφί, Ρομαό, Ταχτσίδης και Ανδρούτσος. Εκτός φαίνεται πως είναι ο Μπτοία, ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι Οφόε, Ομάρ, Μάρτινς, Σεμπά, Πάρντο και Τζούρτζεβιτς. Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν οι Ίβουσιτς, Νικολάου, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης, Μιραλάς και Ανσαριφάρντ, καθώς πρόκειται για υποθέσεις που διαφέρουν και θα εξεταστούν ξεχωριστά από τη διοίκηση του συλλόγου.
Τέλος την άλλη Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού κατά της απόφασης για την ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.