“Πόλη με ζεστή καρδιά, με ιστορία και πολιτισμό, με χώρους φιλικούς για την οικογένεια, με εξαιρετική κουζίνα”, χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας και κάλεσε οικογένειες να την επισκεφθούν.



Ο δήμος άρχισε μια προσπάθεια να προσελκύσει οικογενειακό τουρισμό στην πόλη (μετά από οκτώ χρόνια που “ψάρευε” σε άλλο κοινό). Γι αυτό και το ποσοστό των οικογενειών που έρχονται στη Θεσσαλονίκη για αναψυχή δεν ξεπερνάει το 17%.

Και παραμένει χαμηλό ακόμη και αν προσθέσουμε σε αυτό το 6% των ταξιδιωτών που έρχονται στην πόλη για επαγγελματικούς λόγους, αλλά το συνδυάζουν με αναψυχή, παίρνοντας μαζί και τα παιδιά τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.


Ορμώμενοι από αυτήν τη διαπίστωση, στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα και να εντείνουν τις προσπάθειες για να γίνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη προορισμός για οικογένειες. Όταν με το καλό αποφασίσουν να εκμεταλλευτούν το Βυζαντινό παρελθόν της πόλης, ίσως να πετύχουν να αυξήσουν κι άλλο το ίδιο ποσοστό…


Ο οδηγός


Σύμφωνα με τον κ. Πέγκα, σε πρώτη φάση έχει δημιουργηθεί ένας οδηγός για όλα όσα μπορεί να δει και να κάνει μια οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο θα έχει πρόσβαση όποιος το επιθυμεί διαδικτυακά. Την ίδια ώρα, περίπου 20.000 ενημερωτικά φυλλάδια με τους «7 λόγους για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά του» θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών.


Οι εν λόγω δράσεις γίνονται σε συνεργασία με την ενημερωτική ιστοσελίδα για οικογένειες και παιδιά «Πυγολαμπίδες στο Κλουβί» (www.pigolampides.gr), δημιουργός της οποίας είναι η Ιωάννα Σεραφειμίδου.