«Η φημολογούμενη πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να καταργήσει τις Ναυτικές Διοικήσεις Βορείου Ελλάδος και Ιονίου, αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα συνιστά ανεξήγητο… αυτοτραυματισμό της χώρας, που δεν δικαιολογείται επαρκώς από καμία λογική εξοικονόμησης πόρων!»

Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικά για τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει τη συμβολή της στην υλοποίηση του συνολικού έργου του Πολεμικού Ναυτικού με τη θαλάσσια επιτήρηση, την παράκτια άμυνα, αλλά και το συντονισμό των ενεργειών των διαφόρων λιμενικών και λοιπών κρατικών οργάνων και υπηρεσιών. Επισημαίνει ακόμα πως αυτή έχει τη φροντίδα για την οργάνωση των επιτάξεων και επιστρατεύσεων, καθώς και την προετοιμασία των υποδομών ενεργητικής και παθητικής άμυνας των ακτών και των λιμένων.

Τέλος, υπενθυμίζει πως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει τονίσει, επισκεπτόμενος τη Ναυτική Διοίκηση Β.Ελλάδος, πως αυτή συνιστά πολλαπλασιαστή ισχύος στο γεωστρατηγικό πεδίο της ευρύτερης περιοχής.