[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: Αυτοτραυματισμός τυχόν κατάργηση της Ναυτικής Διοίκησης Β.Ελλάδος

«Η φημολογούμενη πρόθεση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να καταργήσει τις Ναυτικές Διοικήσεις Βορείου Ελλάδος και Ιονίου, αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, θα συνιστά ανεξήγητο… αυτοτραυματισμό της χώρας, που δεν δικαιολογείται επαρκώς από καμία λογική εξοικονόμησης πόρων!»

Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικά για τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει τη συμβολή της στην υλοποίηση του συνολικού έργου του Πολεμικού Ναυτικού με τη θαλάσσια επιτήρηση, την παράκτια άμυνα, αλλά και το συντονισμό των ενεργειών των διαφόρων λιμενικών και λοιπών κρατικών οργάνων και υπηρεσιών. Επισημαίνει ακόμα πως αυτή έχει τη φροντίδα για την οργάνωση των επιτάξεων και επιστρατεύσεων, καθώς και την προετοιμασία των υποδομών ενεργητικής και παθητικής άμυνας των ακτών και των λιμένων.

Τέλος, υπενθυμίζει πως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, έχει τονίσει, επισκεπτόμενος τη Ναυτική Διοίκηση Β.Ελλάδος, πως αυτή συνιστά πολλαπλασιαστή ισχύος στο γεωστρατηγικό πεδίο της ευρύτερης περιοχής.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]