Τον Αύγουστο του 2017 βρέθηκε στις ΗΠΑ μια πολυπληθής ομάδα ερευνητών προκειμένου να παρατηρήσει και να καταγράψει το ηλιακό στέμμα κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης του Ηλίου. 

Με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ιωάννη Σειραδάκη η ομάδα ταξίδεψε στο Σικάγο των Η.Π.Α. όπου συναντήθηκε με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Chicago και επί χρόνια συνεργάτη της NASA κ. Αθανάσιο Οικονόμου. 

Στην ομάδα συμμετείχαν και πολλά μέλη του Ο.Φ.Α. εκ των οποίων η κ. Νικολέττα Τσιουμπανίκα (μαθηματικός) και ο κ. Σταύρος Κουκιόγλου (φυσικός). 



Χωρισμένοι σε δύο υποομάδες, παρατήρησαν το φαινόμενο ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον από διαφορετικές τοποθεσίες εντός των Η.Π.Α.. 

Κατόπιν συναντήθηκαν ξανά και επισκέφτηκαν το φημισμένο Αστεροσκοπείο του Yerkes, το ίδρυμα πυρηνικών ερευνών Fermi Lab, το πλανητάριο Adler, το μουσείο τεχνολογίας, τους ουρανοξύστες και επειδή είχαν κάνει λίγα χιλιόμετρα είπαν να οδηγήσουν μέχρι τον Καναδά και τους καταρράκτες του Νιαγάρα. 

Αν θέλετε να μοιραστείτε τις μοναδικές αυτές εμπειρίες σας περιμένουμε με πολλές φωτογραφίες και video αυτό το Σάββατο 10/02/2018 στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.  Είσοδος ελεύθερη.