Ο  Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς με την ΑΕΚ και αφήνει στο παρελθόν τα λάθη που του στέρησαν βαθμούς στην Τρίπολη.
Όλα δείχνουν πώς ο Ισπανός τεχνικός θα αφήσει το 4-4-2 της Τρίπολης και θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με άλλο σύστημα. Λογικά θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Στο μυαλό του έχει να χρησιμοποιήσει τον Μιραλάς στην μια πλευρά και τον Πάρντο στην άλλη, με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Κρίσιμο θεωρείται το ενδεχόμενο για τον Λεονάρντο Κούτρη. Το πρόβλημα που αποκόμισε στο πέλμα στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν έχει υποχωρήσει πλήρως και τα τελευταία 24ωρα, αλλά και τις παραμονές του ματς με τον Αστέρα, τον ζόρισε αρκετά. Πάντως, από σημερα  νιώθει καλύτερα και πιθανόν να δοκιμάσει να προπονηθεί σε πιο υψηλούς ρυθμούς σήμερα . Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα πρέπει να στραφεί σε άλλη λύση προφανώς αυτή του Χατζισαφί.
Αλλαγή θα γίνει και δεξιά, όπου μάλλον θα επιστρέφει ο Ελαμπντελαουί, καθώς ο Φιγκέιρας αποτελεί παρελθόν. Αν δεν προλάβει ο Νορβηγός, τότε θα παίξει ο Ζιλέ, που έχει κάνει καριέρα ο δεξιός οπισθοφύλακας, αλλά έχει καιρό να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση.
Σε αυτό το ενδεχόμενο λογικά Ρομάο και Ταχτσίδης θα είναι το δίδυμο στα χαφ. Μόνο σίγουρος δεν θα πρέπει να νιώθει ο Σισέ, ο οποίος έχει κάνει αρκετά λάθη στα τελευταία ματς.
Ο Μποτία διεκδικεί τη θέση του Σενεγαλέζου στόπερ δίπλα στον Ένχελς που λογικά δεν θα βγει από την ενδεκάδα.