Mε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δυο έως τέσσερις αγωνιστικές είναι και επίσημα αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός με βάση το επίσημο κατηγορητήριο τα όσα έγιναν μετά το τέλος του Κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα στους "ερυθρόλευκους" και την ΑΕΚ.

Όπως έκανε γνωστό η Super League ο Ολυμπιακός κλήθηκε και με το άρθρο 15 παρ.4 περ. β που αναφέρει:

"4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται".

Η επίσημη ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

"Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 08/02/2018 και ώρα 15:30) την παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 20ή αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 04-02-2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 04-02-2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 2128/18/266225 από 06-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 3 περ. β΄, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της Ε.Π.Ο".