Η ποιότητα και ο χαρακτήρας της Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξαν ρόλο στο να νικήσουν τον ενθουσιασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, και να κάνουν ενα βασικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Είναι βέβαιο πώς η Ρεάλ δεν θα έχει εύκολη βραδιά στο Παρίσι, κόντρα σε μια ομάδα με φιλοδοξίες. Κόντρα στην ροή του ματς, αλλά με δεομένη την κλάσης της η πρωταθλήτρια Ευρώπης που έμοιαζε στα χαμένα, γύρισε το ματς, βρήκε τις λύσεις και πήρε το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς του «Παρκ ντε Πρενς», στις 6 Μαρτίου.

Που όμως κρίθηκε και πώς ξεκίνησε η ανατροπή της Ρεάλ; Πώς ο τεράστιος Ζινεντίν Ζιντάν, απέδειξε πώς δικαίως κάθεται στην άκρη του πάγκου της Ρεάλ Μαδριτης; Για όσους γνωρίζουν να διαβάζουν ένα ματς, θα είδαν πώς η ανατροπή της Ρεάλ ξεκινά από το λάθος του Εμερι. Ο οποίος ανεξήγητα γιατί αποσύρει τον Καβάνι, περνάει ένα μπακ στο ματς, και στέλνει τον Εμπαμπέ φουνταριστό.
Η Παρί κόβεται στα δύο, και ο Ζιντάν διαβάζει το τραγικό λάθος του Εμερυ. Λίγα λεπτά αργότερα ο Γάλλος περνάει στο ματς Ασένσιο και Λούκας και κάνει την Ρεάλ φούλ επιθετική. Το ματς αρχίζει να γυρνάει και το γήπεδο κατηφορίζει. Είναι πλέον θέμα χρόνου να φέρει τούμπα το ματς η Ρεάλ Μαδρίτης.

Πάμε και στις διαιτητικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πώς το πέναλτι που παίρνει η Ρεάλ είναι κλασικό. Καθαρή παράβαση πάνω στον Κρόος και σωστά υποδεικνύεται. Η Παρι ζητάει πέναλτι σε χέρι του Ράμος. Περισσότερο δεν είναι, παρά είναι, καθώς όλα τα ριπλέι της τηλεόρασης δεν κάνουν για το αν υπάρχει παράβαση ή όχι.