Στα "Πράσινα Φανάρια" βρίσκονται αυτήν την ώρα (12.00) αγρότες από τη Θέρμη, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα, χωρίς να έχουν διακόψει την κυκλοφορία.


Οι αγρότες έχουν σκοπό να φθάσουν στην Τράπεζα Γενετικού Υλικού (στο πρώην ΕΘΙΑΓΕ), η οποία θα λειτουργήσει, μετά από δέκα χρόνια. Τα εγκαίνια επρόκειτο να κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ο Χρ. Τσίλιας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριλόφου, δήλωσε στην TV100 ότι οι αγρότες εμπόδισαν τα εγκαίνια "επειδή πρόκειται για κοροϊδία. Δέκα χρόνια τώρα η Τράπεζα ήταν κλειστή χωρίς λόγο και τώρα θέλει να ΄ρθει ο υπουργός να την εγκαινιάσει; Να μη μας κοροϊδεύουν".

Στο σημείο βρίσκονται περίπου 20 τρακτέρ κι άλλα 30 αγροτικά μηχανήματα και οχήματα. Στη συνέχεια, θα κινηθούν προς την πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου θα λάβει χώρα το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Άλλα 50 τρακτέρ κατευθύνονται από τη Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη μέσω της Δυτικής Εισόδου. Θα καταλήξουν και αυτοί στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Επίσης, μεμονωμένοι αγρότες έχουν, ήδη, φθάσει στο σημείο της συγκέντρωσης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Χαλάστρας Γ. Μπότας, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία της ΧΑΝΘ ως τις 7 το απόγευμα, όταν και είναι προγραμματισμένα να γίνουν τα εγκαίνια της εφετινής Agrotica.