Την πρότασή του για δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Πάρκου Υγείας στη δυτική Θεσσαλονίκη, στον πρώην στρατόπεδο «Καρατάσου» επαναλαμβάνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.


"Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την ανάγκη κατασκευής νέων νοσηλευτικών μονάδων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο σχεδιασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου αντικαρκινικού νοσοκομείου για τη μετεγκατάσταση του «Θεαγένειου», την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου, Κέντρου Αντιμετώπισης Τραυματιών (KAT) και Κέντρου Αποκατάστασης" υπογραμμίζει ο κ. Δανιηλίδης στη δήλωσή του σημειώνοντας ότι στην περιοχή λειτουργούν ήδη δύο από τις μεγαλύτερες νοσηλευτικές μονάδες, το νοσοκομείο «Γ.Παπαγεωργίου» και το "424 ΓΣΝ".

"Το Πάρκο Υγείας προτείνεται σε μια περιοχή που βρίσκεται πάνω στην περιφερειακή οδό με άμεση σύνδεση με τους δυο εθνικούς οδικούς άξονες ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό. Παρά του ότι βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη, λόγω και του προβλεπόμενου σχεδιασμού του τερματισμού της δυτικής γραμμής του μετρό, καθίσταται ευκολότατη και γρηγορότερη η πρόσβαση προς αυτό εντός ελάχιστων λεπτών από όλο το νομό Θεσσαλονίκης και όλες τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η θέση".

Στη δήλωση - πρόταση του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, μεταξύ άλλων, τονίζεται: 

"Το Πάρκο Υγείας πρέπει να ολοκληρωθεί με:

1. Την κατασκευή νέου υπερσύγχρονου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, ώστε να μπορέσει να μετεγκατασταθεί το «Θεαγένειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο αφενός βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης και αφετέρου δεν μπορεί, λόγω του μικρού του μεγέθους, να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες,

2. Την κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου, το οποίο λείπει από τη βόρεια Ελλάδα, και είναι απολύτως αναγκαίο ώστε να καλύψει τις εξειδικευμένες ανάγκες φροντίδας και υπηρεσιών υγείας,

3. Την κατασκευή Κέντρου Αντιμετώπισης Τραυματιών (ΚΑΤ), που επίσης λείπει από τη βόρεια Ελλάδα, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προέρχονται από τροχαία, εργατικά, βιομηχανικά ή άλλα ατυχήματα. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη περιοχή του στρατοπέδου ??Καρατάσου?? είναι πολύ κοντά στις βιομηχανικές περιοχές και τα βιοτεχνικά πάρκα της περιοχής,

4. Την κατασκευή Κέντρου Αποκατάστασης, εκτός από το ΚΑΤ, καθώς είναι οφθαλμοφανέστατη η έλλειψη τέτοιου δημοσίου Κέντρου για την κάλυψη των αναγκών όλης της βόρειας Ελλάδας. Ως εκ τούτου είναι αδήριτη η ανάγκη της κάλυψης αυτού του κενού με την κατασκευή ενός μεγάλου, σύγχρονου και ευρωπαϊκού επιπέδου Κέντρου Αποκατάστασης. Η τεράστια αυτή έλλειψη, όπως είναι γνωστό, καλύπτεται από μια σειρά πανάκριβων ιδιωτικών Κέντρων τα οποία δεν μπορεί να προσεγγίσει ο Έλληνας πολίτης όχι μόνο των χαμηλών αλλά και των μεσαίων εισοδημάτων. 

Μ' αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμισθεί και η ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, που επί δεκαετίες είναι παραμελημένη και υποβαθμισμένη, και η οποία πλήττεται από αυξημένη ανεργία και καταγράφει τα υψηλότερα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ποσοστά φτώχειας και μετανάστευσης".