[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Με στόχο την εκταμίευση της δόσης ο Τσακαλώτος στο eurogroup


Με στόχο να αποσπάσει το οριστικό πράσινο φως για τη δόση το συντομότερο -ακόμη και σήμερα- ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σημερινό eurogroup, που αρχίζει στις 4 το απόγευμα σήμερα, στις Βρυξέλλες (15.00 τοπική).


Ως την Παρασκευή οι τρεις βασικές εκκρεμότητες ήταν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το master plan του Ελληνικού και η βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων μαζί με την αύξηση του αριθμού τους.

Από την Παρασκευή το απόγευμα απέμειναν μόλις δυο εκκρεμότητες καθώς το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) παρέλαβε δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα για την απόκτηση του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.

Κατόπιν αυτού η Αθήνα προσβλέπει στην ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκταμίευση του πρώτου μέρους της δόσης, ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

Aπό αυτά τα χρήματα, 3,3 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2018, 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος (cash buffer) και 0,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ από τα 6,7 δισ. ευρώ της συνολικής δόσης προγραμματίζεται να δοθεί επίσης για ληξιπρόθεσμα αλλά θα εγκριθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο αν πρώτα το κράτος εκκαθαρίσει υποχρεώσεις συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ και εφόσον διαπιστωθεί ότι λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων. 


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]