[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: Ξεκαθαρίστε τη θέση σας για το Διεθνές ΠανεπιστήμιοΝα ξεκαθαρίσει θέσεις και προθέσεις όσον αφορά το μέλλον του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη δημιουργία νέου ΑΕΙ δια συγχωνεύσεων, ζητά από το Υπουργείο Παιδείας ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.


Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζητά να μάθει ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου σε σχέση με τη δημιουργία νέου, ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ποιος ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής του, ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα προβλέπεται να συγχωνευθούν εν τέλει και ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, δεδομένου ότι, αποτελεί καινοφανή ανώτατη μονάδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία ήδη διαδραματίζει ξεχωριστό ρόλο σπουδαίας σημασίας με διεθνή ακτινοβολία.

«Οι πειραματισμοί και οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρόσχημα τη μεταρρύθμιση, οδηγούν την Παιδεία και την εκπαιδευτική διαδικασία σε πλήρη απορρύθμιση», δήλωσε σχετικά ο κ. Καλαφάτης. «Το υπουργείο Παιδείας, οφείλει να ακούσει τις ενστάσεις και τις ανησυχίες της πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, πριν πέσει θύμα αυτής της απορρύθμισης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μοναδικό αγγλόφωνο και αυτοχρηματοδοτούμενο δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που έχει ήδη μεγάλη διεθνή αναγνώριση για τα πρωτοποριακά μεταπτυχιακά του προγράμματα.»

Με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποία αποτελεί μετεξέλιξη των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά τα οποία και συγχωνεύονται, το υπουργείο προτίθεται να εφαρμόσει αυτόν τον σχεδιασμό και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται, κατά τις πληροφορίες του τύπου, η ίδρυση ενός νέου πανεπιστημίου, με έδρα την Θεσσαλονίκη, το οποίο θα προκύψει από την συγχώνευση των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Όπως υπογραμμίζει στην ερώτησή του ο κ. Καλαφάτης, «η περίπτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη είναι πολλή ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς, είναι το μοναδικό δημόσιο, αγγλόφωνο, ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, υψηλών προδιαγραφών, με ήδη μεγάλη διεθνή αναγνώριση και είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, εφόσον προσφέρει πρωτοποριακά μεταπτυχιακά προγράμματα έναντι καταβολής διδάκτρων».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[ΕΙΔΗΣΕΙΣ][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

SPORTS

[Αθλητικά][bsummary]