Κάθε χρόνο πιο δυναμική και πρωτοποριακή, η Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δράσεις και συνεργασίες. Ιδού τα 5 νέα της Αγοράς που θα συναντήσετε στο 20ό επετειακό Φεστιβάλ:

1.Ρεκόρ συμμετοχών:

Στην Αγορά Ντοκιμαντέρ φέτος συμπεριλαμβάνονται 499 ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο με ρεκόρ συμμετοχής των ελληνικών ντοκιμαντέρ που φτάνουν τα 104.

2.Ταινίες που περάσατε από δω:

Οι 12 από τις ταινίες (ελληνικές και ξένες) που θα απολαύσετε φέτος στο επίσημο πρόγραμμα ολοκληρώθηκαν ύστερα από την παρουσίασή τους ως Docs in Progress στη Θεσσαλονίκη. Μη χάσετε ανάμεσά τους τα ντοκιμαντέρ:

*Amal του Mohamed Siam, που συνάρπασε στο κορυφαίο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ IDFA, ως ταινία έναρξης.

*The Invisible Hands των Μαρίνα Γιώτη και Γιώργου Σαλαμέ με παγκόσμια πρεμιέρα στη Documenta 14 και πρόσφατη προβολή στο Φεστιβάλ Βερολίνου Forum Expanded.

*All that Passes by Through a Window That Doesn't Open του Martin Di Cicco. Βραβείο Regard Neuf στο Φεστιβάλ Vision du Reél και προβολή στο Hot Docs.

*Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου το οποίο προβλήθηκε στα πλαίσια του Thessaloniki Goes to Cannes της νέας δράσης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

3.Καινούργιο βραβείο στο τμήμα Docs in Progress.

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ υποδέχεται το νέο χρηματικό βραβείο ύψους 3.000 ευρώ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για μια μη ολοκληρωμένη ταινία που παίρνει μέρος στο τμήμα Docs in Progress. Τα υπόλοιπα βραβεία αφορούν post-production υπηρεσίες ύψους 15.000 ευρώ από την εταιρία 2|35 Inc. και το βραβείο μουσικής και ήχου ύψους 6.500 ευρώ της εταιρίας MuSou Music Group. Στο σύνολό τους τα βραβεία της Αγοράς για το τμήμα Docs in Progress φτάνουν τα 24.500 ευρώ.

4.Νέα συνεργασία.

Η νέα συνεργασία της Αγοράς Ντοκιμαντέρ με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διανομής Moving Docs έχει σκοπό την ευρωπαϊκή προώθηση και διανομή ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να δει ταινίες που διαφορετικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν. Πάνω από 15 συνεργαζόμενοι οργανισμοί και εταιρίες διανομείς θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για να δουλέψουν πάνω στη στρατηγική διανομής επιλεγμένων ντοκιμαντέρ.

5. Βραβεία Αγοράς και Πάρτι.

Φέτος τα βραβεία της Αγοράς θα δοθούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 19.00 @ Αποθήκη Γ’. Το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι ευπρόσδεκτο και στο Πάρτι της Αγοράς @ Στέρεο το ίδιο βράδυ.

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ θα βρίσκεται από φέτος στην Αποθήκη Γ’ για πιο εύκολο networking και άμεση πρόσβαση στις αίθουσες που βρίσκονται στο λιμάνι.

Η Αγορά Ντοκιμαντέρ επιχορηγείται και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Creative Europe – Media.