Για άρνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην αποδοχή της προσφοράς του ενός εκατομμυρίου ευρώ από την οικογένεια Λεμπιδάκη ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στην ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση του 53χρονου επιχειρηματία, κάνει λόγο σήμερα δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Cretalive η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας είπε «όχι» στο ένα εκατομμύριο ευρώ της δωρεάς του Μιχάλη Λεμπιδάκη επειδή επιθυμία της οικογένειας ήταν να διατεθούν τα χρήματα για τις ανάγκες των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει πως ο όρος «Κρήτη» δεν αντιμετωπίστηκε με «καλό μάτι» από το υπουργείο που προφανώς είχε την απαίτηση να διαχειριστεί όπως εκείνο επιθυμεί το κονδύλι του 1.000.000 ευρώ. Και έτσι προτίμησε, όπως λένε οι πληροφορίες, να ρίξει «πόρτα» στην οικογένεια και τα χρήματα της.

Υπενθυμίζεται πως η  οικογένεια Λεμπιδάκη αμέσως μετά την απελευθέρωση του 53χρονου ήρθε σε επαφή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και δήλωσε ευθέως την επιθυμία της να καταθέσει σε κωδικό της Αστυνομίας το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να αγοραστούν περιπολικά και γενικότερα εξοπλισμός για τις υπηρεσίες της Κρήτης.

Το υπουργείο όμως φέρεται να επέλεξε να πει ένα μεγάλο «όχι» στην δωρεά αυτή ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ήδη στους κόλπους της τοπικής ΕΛΑΣ υπάρχει έντονη δυσφορία γι' αυτήν την εξέλιξη.