Βράζει ο Άρης, ΠΑΕ, ΚΑΕ, ερασιτέχνης, κόσμος και παράγοντες, από την (τουλάχιστον) απαράδεκτη τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι στο Αθλητικό Μετρόπολις.


Ο "καθηγητής", αφού μίλησε για την πορεία του στην πολιτική (από την ΕΔΑ, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ εσ. τη Σπίθα, την Πυρίκαυστο και την κατάληξή του, μέσω των ΑΝΕΛ, στην υπουργική καρέκλα της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ), δήλωσε αντιδραστικός και αντιστασιακός, επίτιμο μέλος της Θύρας 4 και μίλησε για την αρθρογραφία του κατά της ονομασίας των Σκοπίων με παράγωγο της λέξης "Μακεδονία".

Την ώρα που μιλούσε για τα συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, απαντώντας στον ηχολήπτη, λέει : "Ποιος τον γ... τον Άρη, ρε"!

Η "κουβέντα" συνεχίστηκε για τη γλώσσα των Σκοπιανών, για την οποία είπε πως έχει σχέση με τη Βουλγαρική, για τους όρχεις του υφυπουργού και για το θέμα των Σκοπίων:  "Το όνομα είναι στοιχείο της ταυτότητας. Όπως είπε ο Ελύτης κι ο δάσκαλός μου ο Αριστόβουλος Μάνεσης, ο συνταγματολόγος, το όνομα είναι η ψυχή μας. Είναι τμήμα του εγώ σου (...) Άρα, το όνομα των Σκοπιανών, είναι αποτέλεσμα κλοπής. (...) Όσοι λένε ότι έχουν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, βεβαίως έχουν, αλλά εγώ που είμαι Μακεδόνας δεν έχω το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού; Πώς μου παίρνεις το όνομα όταν εγώ είμαι ο ιδρυτικός, ο γνήσιος, ο παλιός;" 

Για το θέμα του γεωγραφικού προσδιορισμού είπε πως "βλακωδεστέρα επιχειρηματολογία δεν έχω ξανακούσει. Το Χορτιάτη, το βουνό, είπε 'με λένε Χορτιάτη'; Οι κάτοικοι είπαν 'αυτό το βουνό το λένε Χορτιάτη, αυτή τη θάλασσα τη λέμε 'Θερμαϊκό'. Ο Θερμαϊκός δεν ονόμασε τον εαυτό του. Άρα δεν υπάρχει ποτέ γεωγραφική ονομασία. Η ονομασία είναι πάντοτε πολιτική ονομασία, θρησκευτική ονομασία, κοινωνική ονομασία".

Η απάντηση της ΠΑΕ Άρης

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης, τόσο κατά του Ζουράρι, όσο και κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού που έκανε την εκπομπή. Ζήτησε, μάλιστα, την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Αφού πρώτα τον χαρακτηρίζει γραφικό και άνθρωπο που "εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα, προφανώς λόγω… ηλικίας", υπογραμμίζει ότι "με την θεσμική του ιδιότητα, όμως, αυτή του υφυπουργού Παιδείας, υπέπεσε σήμερα σ' ένα ολέθριο ολίσθημα, σ' ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα, που είχε ύφος πεζοδρομίου (σ’ αυτά είναι καλός…).  Και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε –δυστυχώς- μαζί του. Ο Ζουράρις είναι πολύ μικρός για να πιάνει στο στόμα του τον Άρη".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ προειδοποιεί τον Ζουράρι ότι θα διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά στις επόμενες εκλογές "το ποιος είναι ο Άρης και ο κόσμος του", ο οποίος "όπως ξέρει να επιβραβεύει, ξέρει και να τιμωρεί. Με αμείλικτο τρόπο μάλιστα. Όποιος… σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...". Καλεί, δε, τον πρωθυπουργό, "να παρέμβει άμεσα και να τον καθαιρέσει από το πόστο που κατέχει.  Διότι, οι χυδαίες βωμολοχίες του υφυπουργού του προκαλούν διχαστικές τάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες".

Η ΠΑΕ Άρης υπογραμμίζει πως, με το ηχητικό απόσπασμα στο χέρι "θα πράξει τα δέοντα", εκφράζει την ελπίδα "να μην... κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία" και εκφράζει τον αποτροπιασμό της "για τη στάση που κράτησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός (σε σταθμό της Θεσσαλονίκης μάλιστα!!!), που φιλοξένησε τον Ζουράρι. Αντί να τον εγκαλέσει τη στιγμή που εκφραζόταν χυδαία για τον ΑΡΗ, αυτός προτίμησε να χαριεντίζεται μαζί του… Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου".

Ο Θ. Καρυπίδης έγραψε στο Twitter: «Δείτε έναν υφυπουργό παιδείας!!!!επίπεδο δάπεδο από τον παγκοσμίως άγνωστο κ.Ζουραρις. Θα έπρεπε να ντρέπεται. Ειναι πολύ μικρός για να αναφέρεται με αυτόν τον τρόπο για τον Αρη...»

Από τις αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν, ο ραδιοφωνικός σταθμός αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι  "χαρακτηρίζει επιεικώς απαράδεκτη την έκφραση που απέδωσε στον ιστορικό σύλλογο του Άρη, ερωτηθείς για το σκοπιανό ζήτημα, ο Υφυπουργός Παιδείας", πως η δήλωσή του "απηχεί τις προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει το κορυφαίο ραδιόφωνο της Βορείου Ελλάδος και δεν υιοθετείται από αυτό" και να υπογραμμίσει ότι "ο Άρης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού γίγνεσθαι της χώρας και η περήφανη ιστορία του στοιχειοθετεί την καλύτερη απάντηση σε όποιον δεν αποδίδει τον προσήκοντα σεβασμό".