Στον εισαγγελέα οδηγούνται, σήμερα, οι πέντε νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, ως υπαίτιοι των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εμπρησμό υπό κατάληψη κτιρίου.


Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 22 έως 37 ετών.

Αλληλέγγυοι προγραμματίζουν συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια.

Η πορεία έγινε ως διαμαρτυρία για τον εμπρησμό του νεοκλασικού κτιρίου της Λεωφόρου Στρατού, στο οποίο στεγάζονταν η κατάληψη «Libertatia»(φωτογραφία).


Τα επεισόδια έγιναν σε δυο φάσεις: Πρώτα όταν η πορεία έφτασε στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Δελφών, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν κλούβα των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στην κλούβα και δυνάμεις των ΜΑΤ -προκειμένου να τους απωθήσουν- έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 

Τα πνεύματα ηρέμησαν και η πορεία συνεχίστηκε, καταλήγοντας -μέσω κεντρικών δρόμων- στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, όπου ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων στα γύρω στενά.

Να σημειωθεί ότι, χθες βράδυ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, υποστήριξε ότι το κτίριο κάηκε σε... μάχη ΠΑΟΚτσήδων! "Το κτίριο κάηκε από δύο αντιφρονούσες ομάδες ΠΑΟΚτσήδων. Οι μισοί ήταν υπερεθνικιστές , οι οι άλλοι ήταν αναρχικοί. ΠΑΟΚτσήδες. Μαλώνουν μεταξύ τους. Με κυριο αντικειμενο που τους συνδεει να ειναι ο ΠΑΟΚ. Αλλά έχουν διαφορετική αντίληψη για τον ΠΑΟΚ και τους βάλανε φωτιά", είπε χαρακτηριστικά.